Prajitura frageda cu mere si piersici

de Angelina_Elena in Prajituri, 22 Mai 2013 | 2504 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 150 g margarina
  • 150 g zahar
  • 3 galbenuse
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 4 mere mari
  • 1 compot de piersici (800 g)
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 lingurita mirodenii pentru placinta cu mere Kotayani
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere si piersici:

Curatam merele si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Piersicile le lasam la scurs, apoi le taiem cubulete.

Intr-o cratita punem uleiul, fructele, zaharul si mirodeniile Kotayani.

Lasam sa se caramelizeze la foc mic.

Dupa ce s-au caramelizat le lasam la racit.

Intr-un vas punem margarina, zaharul si mixam bine pana cand zaharul se topeste.

Adaugam praful de sarea, esenta de vanilie, galbenusurile si omogenizam.

Treptat adaugam faina cernuta cu praful de copt si incepem sa framantam usor cu mana.

Vom obtine un aluat fraged din care vom intinde doua foi (eu am intins una, iar din aluatul ramas sora mea a facut “modele”J).

Daca aluatul vi se pare prea moale mai puteti adauga faina.

Impartim aluatul in doua, iar pe masa infainata intindem cu sucitorul prima foaie.

Tapetam tava cu hartie de copt si asezam prima foaie. Dupa cum v-am spus mai sus din aluatul ramas pentru ce-a de-a doua foaie sora mea s-a jucat putin incercand sa faca “modele”:).

Dam tava la cuptorul preincalzit  introduceţi tava, la foc mediu, pentru 5 minute, timp în care amestecaţi ingredientele pentru umplutură.pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este rece se poate pudra cu zahar.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura frageda cu mere si piersici 230093
retete culinare - Prajitura frageda cu mere si piersici 230094

COMENTARII (33)

Rocsi 1

22.05.2013, 20:04

Vreau o bucatica ca e pe placul meu

Angelina_Elena 1

22.05.2013, 22:27

Rocsi, te servesc cu drag!

babi5 1

19.06.2013, 16:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D