Prajitura Frantuzeasca.

de Laly in Prajituri, 2 Ian 2011 | 40402 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 300 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 150 gr margarina
  • un praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr smantana

Umplutura:

  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 150 gr nuca de cocos

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Frantuzeasca.:

Foile:

-amestecam smantana cu zaharul,adaugam margarina topita si un praf de sare.Deasupra compozitiei lichide cernem faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.Amestecam bine pana cand rezulta o compozitie pastoasa,mai groasa. Impartim compozitia in doua.

Pentru umplutura:

-batem bine albusurile cu zaharul,apoi adaugam cocosul.

Asamblare:

-intr-o tava inalta (deoarece compozitia se va umfla) adaugam prima foaie maro, pe care o intindem cu grija,adaugam apoi umplutura de cocos si a doua foaie maro.Coacem ambele blaturi simultan circa 20-25 de minute.

Crema:

-galbenusurile,budinca si laptele se fierb pe foc pana se ingroasa.Se lasa la racit. Untul se freaca cu zaharul,pana devine o crema spumoasa.Dupa ce se raceste crema se adauga cu untul.

Deasupra blatului racit se intinde crema.Se adauga deasupra ciocolata rasa.

Se da la rece 2-3 ore.Se taie patrate sau cubulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Frantuzeasca." nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars