Prajitura frantuzeasca

de Sidy in Prajituri, 16 Apr 2012 | 16147 vizualizari

 

Este o prajitura aspectoasa si foarte buna, cu care nu veti da gres in fata musafirilor niciodata.O puteti trece cu siguranta in categoria prajiturilor de sarbatoare.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • - 400 gr făină
  • - 150 gr zahăr
  • - 150 gr margarină
  • - 1 praf de copt
  • - 2 linguri de cacao
  • - 200 gr smântână
  • Umplutura :
  • - 6 albuşuri
  • - 200 gr zahăr
  • - 150 gr nucă cocos
  • Crema:
  • - 6 gălbenuşuri
  • - o budincă de vanilie
  • - 500 ml lapte
  • - 250 g unt
  • - 200 g zahar praf
  • +
  • - 50 g fulgi din nuca de cocos
  • - 1 borcan visine fara samburi
  • - 100 g stafide
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frantuzeasca:

Se prepara pentru inceput foile:intr-un vas punem faina, margarina,praful de copt,smantana,zaharul si cacaoa.

Framantam bine si coca obtinuta, se imparte in 2 parti care se vor intinde in doua foi de dimensiunea unei tavi . 

Preparam umplutura:in albusurile batute spuma se adauga nuca de cocos si zaharul.

Punem in tava tapetata cu hartie de copt prima foaie, apoi crema de cocos peste care presaram visinele fara samburi si stafidele inmuiate in esenta de rom si apoi bine scurse.

Peste ele punem a doua foaie si dam tava la cuptorul dinainte incalzit.Lasam sa se coaca la 160 de grade aproximativ 30 de minute.

Facem crema:budinca de vanilie impreuna cu laptele si galbenusurile se fierb la foc potivit pana se ingroasa. Dupa ce  compozitia s-a racit se adauga  untul si zaharul praf.

Cand prajitura este scoasa din cuptor se lasa la racit apoi se adauga crema de vanilie si se pudreaza cu fulgi din nuca de cocos.O lasam la rece cateva ore apoi o portionam.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

gaby_duceag 1

26.04.2012, 12:12

))))
NU BEY, IO VREAU SA AJUT LA CURATENIE )))

diaconta 1

26.04.2012, 12:36

Gaby,iti trimit mesaj sa nu uiti sa scrii si la mine

gaby_duceag 1

26.04.2012, 12:38

)))))))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine