Desert prajitura frantuzeasca

de Merisor in Prajituri, 14 Feb 2013 | 110917 vizualizari

 

Intr-un timp circulau pe e-mail niste fisiere cu prajituri, am vazut ca multa lume le-a incercat asa ca am inceput si eu sa fac din ele. Prima a fost frantuzeasca, pe care am personalizat-o putin, cum de altfel procedam toti, nu? A iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 300 gr unt
  • 4 linguri cacao
  • 400 gr smantana
  • 200 gr zahar
  • 600 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare

Umplutura:

  • 6 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 200 gr nuca de cocos
  • 100 gr stafide
  • sare

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • Coaja rasa de portocala
  • 500 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • sare

In plus:

  • putin ulei pentru uns
  • fulgi de ciocolata pentru ornat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura frantuzeasca:

Foi: Am frecat cu mixerul untul cu zaharul si sarea, am adaugat smantana, apoi am incorporat faina amestecata cu praful de copt si cacaua.

Am omogenizat si am dat aluatul la frigider aproximativ o ora. Dupa ce l-am scos din frigider l-am impartit in doua.

Prima foaie am intins-o direct in tava de 20x30 cm, tapetata cu hartie de copt.

Am uns hartia cu putin ulei pentru a putea intinde aluatul bine, de asemenea mi-am uns putin si mainile, pentru ca aluatul este mai moale si am intins si presat sa fie cat mai uniform. La a doua foaie am lucrat cu doua folii unse cu putin ulei.

Am asezat pe masa prima folie, am pus aluatul si am asezat peste el cea de-a doua folie, apoi cu sucitorul am intins cat dimensiunea tavii.

Cand am asezat in tava, am rulat impreuna cu prima folie pentru a nu se lipi si am desfacut-o usor pe parcurs ce se deruleaza.

Umplutura: Am batut albusurile bine cu putina sare, am pus zaharul treptat si in final nuca de cocos.

Am rasturnat peste prima foaie maro, am nivelat cu lingura, apoi am asezat cea de-a doua foaie si am copt la 180 grade pentru 35 minute.

Crema: Am amestecat cele 6 galbenusuri cu zaharul, coaja de portocala si budinca, apoi am pus laptele, am omogenizat si am fiert la foc mediu amestecand continuu. Frisca am batut-o cu mixerul pana s-a intarit, apoi am incorporat-o in budinca racita.

Am asezat crema peste blatul racit si am ornate cu fulgi de ciocolata.

A iesit chiar delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Raffaello