Prajitura fructata

de merisor in Prajituri, 31 Ian 2013 | 2675 vizualizari

 

Prajitura aceasta am prestat-o de ziua lui Adi si am trimis-o la colegii de serviciu.
Initial am vrut s-o fac sub forma de tort, dar fiind mai multi nu cred ca se ajungeau portiile asa ca am optat pentru a o face in tava.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri apa fiarta
  • Esenta de portocala
  • Coaja rasa de portocala
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri nuca maruntita
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • Crema de ciocolata:
  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 500 ml frisca lichida
  • Visine din compot
  • Crema alba:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Coaja rasa de lamiae
  • Esenta de lamaie
  • Piscoturi simple
  • Piscoturi cu cacao
  • Compot de piersici
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fructata:

Batem albusurile spuma cu sare, adaugam treptat zaharul, iar cand sunt bine intarite adaugam apa fiarta si incepem sa mixam incet.

Punem pe rand galbenusurile, uleiul, esenta si coaja de lamiae, nuca si in final faina amestecata cu praful de copt.

Rasturnam blatul in tava tapetata cu hartie si coacem la 180 grade pentru 40 minute, apoi scoatem din cuptor si lasam la racit. Eu am folosit o tava de 30/40 cm.

Cand se raceste insiropam cu zeama de la compotul de visine.

Crema de ciocolata:

Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-un vas cu frisca lichida. Punem vasul la foc mic si mestecam continuu pana la topirea ciocolatei, apoi dam vasul la rece. Dup ace se raceste bine bagam mixerul si mixam pana devine cremoasa, apoi adaugam visinele scurse si amestecam incet.

Crema alba:

Mixam frisca impreuna cu zaharul vanilat pana cand se intareste.

Mixam crema de mascarpone apoi adaugam putin cate putin din frisca intarita coaja rasa de lamiae si esenta si omogenizam.

O lasam si pe aceasta la rece.

Piscoturile le insiropam putin cu zeama de la compotul de piersici.

Daca nu ajunge zeama, mai facem un sirop cu apa, putin zahar si esente.

Asamblare: peste blatul insiropat punem crema de ciocolata, apoi asezam un rand de piscoturi simple, un rand de piscoturi cu cacao si crema alba deasupra.

Ornam cu felii de piersici din compot si dam la rece.

Gustul este urmatorul: blatul dulce-acrisor de la compotul de visine, crema de ciocolata putin amaruie, iar crema alba dulce aromata.

O nebunie!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura fructata 201154
retete culinare - Prajitura fructata 201155
retete culinare - Prajitura fructata 201157
retete culinare - Prajitura fructata 201158
retete culinare - Prajitura fructata 201160
retete culinare - Prajitura fructata 201162
retete culinare - Prajitura fructata 201163
retete culinare - Prajitura fructata 201164
retete culinare - Prajitura fructata 201165
retete culinare - Prajitura fructata 201167
retete culinare - Prajitura fructata 201169
retete culinare - Prajitura fructata 201170
retete culinare - Prajitura fructata 201171
retete culinare - Prajitura fructata 201172
retete culinare - Prajitura fructata 201173
retete culinare - Prajitura fructata 201255

COMENTARII (42)

merisor 1

01.02.2013, 06:13

Poliana 1

01.02.2013, 07:54

ce idee super!!

diana_k 1

02.02.2013, 21:02

superrrr

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21