Prajitura Gabi

de Adinacarla in Prajituri, 9 Noi 2010 | 4241 vizualizari

 

Ieri am avut si eu doi sarbatoriti ( sotul si fetita noastra cea mare), chiar daca nu m-am simtit eu bine ( ma lupt de cateva zile cu o raceala nasoala) nu am putut lasa sa treaca neobservata ziua de ieri. Si cum nu am avut "putere" de alte pregatiri speciale am facut o prajitura cu nuca, alune si ciocolata...Nu avea nume prajitura mea asa ca i-am dat numele sarbatoritilor mei

 

INGREDIENTE

  • Pentru Blat:
  • 100g alune
  • 100g nuca
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • Pentru crema:
  • 400ml lapte
  • 1 budinca cacao
  • 2 linguri zahar
  • 150 g ciocolata
  • Pentru decor am folosit bombonele marunte de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Gabi:

Am folosit si nuca si alune deoarece nu am avut suficienta nuca. Alunele si nuca le-am maruntit cu un cutit.

Am tapetat tava cu hartie de copt ( sa nu va speriati cand vedeti pozele...hartia mea de copt nu este alba). Peste hartia de copt am asezat nuca si alunele.

Din 6 oua, 6 linguri de zahar, 5 linguri de faina si 3 linguri de cacao am facut un blat astfel:

Am separat prima data ouale. Se bat bine albusele cu-n praf de sare si apoi se adauga pe rand cele 6 linguri de zahar. Se adauga si galbenusele pe rand unul cate unu, cand totul este omogen adaugam faina si apoi cacaua.

Blatul astfel obtinut il turnam in tava peste nuca si alune si introducem tava la cuptor. Cand blatul este copt ( a trecut testul scobitorii) scoatem tava. In "gura" tavii asezam un platou si apoi rasturnam prajitura. Desprindem hartia de copt de pe prajitura. Dupa ce am raspurnat prajitura din tava pe platou vom avea nuca si alunele pe partea superioara.

Preparam crema:

Facem o budinca dintr-un plic de budinca de ciocolata, 400ml lapte si 2 linguri zahar. Cand budinca este fiarte punem in ea ciocolata taiata bucati mici si mestecam pana se topeste si amestecul devine omogen.

Turnam crema peste blat si apoi ornam cu bombonele marunte din ciocolata.

 

TIPS-URI

1

se pot praji putin nuca si alunele inainte de a pune blatul peste ele.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura  Gabi 61709
retete culinare - Prajitura  Gabi 61710
retete culinare - Prajitura  Gabi 61711
retete culinare - Prajitura  Gabi 61712
retete culinare - Prajitura  Gabi 61713
retete culinare - Prajitura  Gabi 61714
retete culinare - Prajitura  Gabi 61715
retete culinare - Prajitura  Gabi 61716
retete culinare - Prajitura  Gabi 61717
retete culinare - Prajitura  Gabi 61718
retete culinare - Prajitura  Gabi 61719
retete culinare - Prajitura  Gabi 61720

COMENTARII (24)

Adinacarla 1

10.11.2010, 09:13

Multumesc adriana_bobu, ai dreptate e cea mai simpla prajitura .

nadina73 1

14.11.2010, 11:39

la multi anicu intarziere5f

Adinacarla 1

14.11.2010, 21:12

nadina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S