Prajitura galbena

de mirela0911 in Prajituri, 1 Ian 2015 | 5359 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 9 albusuri
  • 250g zahar
  • un praf de sare
  • 200g nuca macinata
  • 50g nuca taiata
  • 4 lg faina
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 9 galbenusuri
  • 5 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 140 ml lapte
  • 200g unt de 85% grasime

Pt. krantz:

  • 3 lg zahar
  • cateva nuci taiate marunt
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura galbena:

Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se pune zaharul pe rand si se mixeaza bine pana face tepi. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca impreuna apoi se toarna peste spuma in doua transe si se amesteca prin rasturnare. La final se adauga nuca taiata bucatele mai mici. Se omogenizeaza si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se la cuptor la 180 de grade pentru cca 25 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate blatul din cuptor si se lasa la racit.(Eu am pregatit si blatul si crema cu o seara inainte si am asamblat-o doar ziua urmatoare).

Crema: Intr-o craticioara se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si laptele. Se pune pe foc mic, amestecand continuu pana obtinem o crema groasa dupa care se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana la omogenizare si se lasa la racit crema.

Krantz: Se topeste zaharul apoi se adauga nuca taiata marunt. Se toarna caramelul pe o foaie de copt si se lasa la racit. Se bate apoi cu ciocanul de snitele pana o maruntim.

Se toarna peste blat crema bine racita apoi deasupra se imprastie krantzul. Se da prajitura la rece dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Crema se poate prepara si pe baie de abur.

2

Pt. o crema mai groasa se poate pune o lingura de faina in compozitia de galbenusuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura galbena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mirela0911 1

02.01.2015, 15:22

Mulțumesc!

Rocsi 1

02.01.2015, 21:08

Teo 1

02.01.2015, 21:16

SI eu am incercat-0 de mai multe ori,e tare gustoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cuburi de gheata