Prajitura galbena cu mure, aroma de apa de trandafiri si crantz

de alinutza1983 in Prajituri, 19 Sep 2011 | 9673 vizualizari

 

reteta e preluat ade la Anita Albu,dar am operat cateva mici modificari...ce a iesit...o minunatie ce nu o pot descrie in cuvinte!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 9 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 200 gr nuci macinate si 50 gr. nuci taiate bucatele mici
  • 4 linguri faina
  • pentru crema:
  • 9 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1-2 linguri apa de trandafiri ( care ii da o aroma aparte)
  • 140ml lapte
  • 1 pachet unt
  • pentru crantz:
  • 3 linguri zahar
  • suplimentar :
  • 1 pahar mure
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura galbena cu mure, aroma de apa de trandafiri si crantz:

1. Se bat albusurile cu un praf de sare, pana cand se obtine o spuma pufosa, apoi se adauga zaharul (cate 1 lingura rand pe rand) batand in continuare.

2. Cand se termina intreaga cantitate de zahar se adauga tot pe rand cate 1 lingura cu nuci macinate, amestecand usor cu un tel de jos in sus

3. Dupa aceea urmeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt, tot cate 1 lingura amestecand incet, iar la sfarsit nucile taiate bucatele

4.Intr-o tava tapeta cu hartie de copt, se aseaza compozitia, se niveleaza si se da la cuptor pentru cca 25 de minute.

5. Intr-o cratita se amesteca galbenusurile cu zaharul, apa de trandafiri si laptele, apoi se pun sa fiarba pe abur (amestecand din cand in cand cu un tel) pana cand se ingroasa crema.

6. Dupa ce crema s-a ingrosat se lasa la racit,iar cand este complet rece o amestecam cu un pachet de unt- avand mare grija ca mai intai batem untul cu mixerul dupa care se incorporeaza crema pe rand punand doar cate o lingura odata( procedeul seamana cu cel de maioneza ).

7.Cand blatul s-a racit se aseaza crema peste si se niveleaza frumos, apoi ne ocupam de krantz.

Pentru crantz :

Intr-o craticioara se topesc cele 3 linguri de zahar, iar cand zaharul s-a topit si a devenit lichid, il turnam pe o hartie de copt , il lasam sa se raceasca, dupa care cu o lama de cutit il dezlipim.

Se marunteste crantzul cu un cutit sau cu ciocanelul de snitzele si se pastreaza pentru a se presara peste prajitura in momentul servirii. nota : nu putem baga crantzul la rece, deoarece se inmoaie!

La final adaugam uniform si murele spalate, apoi dam prajitura la rece !

 

TIPS-URI

1

cuptorul trebuie incins in prealabil, inainte de a baga blatul la copt!

2

trebuie mare atentie la crema, pentru a nu ni se taie se respecta intocmai procedeul descris!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura galbena cu mure, aroma de apa de trandafiri si crantz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Dana cu kiwi