Prajitura galbena cu mure, aroma de apa de trandafiri si crantz

de alinutza1983 in Prajituri, 19 Sep 2011 | 5075 vizualizari

 

reteta e preluat ade la Anita Albu,dar am operat cateva mici modificari...ce a iesit...o minunatie ce nu o pot descrie in cuvinte!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 9 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 200 gr nuci macinate si 50 gr. nuci taiate bucatele mici
  • 4 linguri faina
  • pentru crema:
  • 9 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1-2 linguri apa de trandafiri ( care ii da o aroma aparte)
  • 140ml lapte
  • 1 pachet unt
  • pentru crantz:
  • 3 linguri zahar
  • suplimentar :
  • 1 pahar mure
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura galbena cu mure, aroma de apa de trandafiri si crantz:

1. Se bat albusurile cu un praf de sare, pana cand se obtine o spuma pufosa, apoi se adauga zaharul (cate 1 lingura rand pe rand) batand in continuare.

2. Cand se termina intreaga cantitate de zahar se adauga tot pe rand cate 1 lingura cu nuci macinate, amestecand usor cu un tel de jos in sus

3. Dupa aceea urmeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt, tot cate 1 lingura amestecand incet, iar la sfarsit nucile taiate bucatele

4.Intr-o tava tapeta cu hartie de copt, se aseaza compozitia, se niveleaza si se da la cuptor pentru cca 25 de minute.

5. Intr-o cratita se amesteca galbenusurile cu zaharul, apa de trandafiri si laptele, apoi se pun sa fiarba pe abur (amestecand din cand in cand cu un tel) pana cand se ingroasa crema.

6. Dupa ce crema s-a ingrosat se lasa la racit,iar cand este complet rece o amestecam cu un pachet de unt- avand mare grija ca mai intai batem untul cu mixerul dupa care se incorporeaza crema pe rand punand doar cate o lingura odata( procedeul seamana cu cel de maioneza ).

7.Cand blatul s-a racit se aseaza crema peste si se niveleaza frumos, apoi ne ocupam de krantz.

Pentru crantz :

Intr-o craticioara se topesc cele 3 linguri de zahar, iar cand zaharul s-a topit si a devenit lichid, il turnam pe o hartie de copt , il lasam sa se raceasca, dupa care cu o lama de cutit il dezlipim.

Se marunteste crantzul cu un cutit sau cu ciocanelul de snitzele si se pastreaza pentru a se presara peste prajitura in momentul servirii. nota : nu putem baga crantzul la rece, deoarece se inmoaie!

La final adaugam uniform si murele spalate, apoi dam prajitura la rece !

 

 

TIPS-URI

1

cuptorul trebuie incins in prealabil, inainte de a baga blatul la copt!

2

trebuie mare atentie la crema, pentru a nu ni se taie se respecta intocmai procedeul descris!

RETETA IN IMAGINI

Prajitura galbena cu mure, aroma de apa de trandafiri si crantz-0
Prajitura galbena cu mure, aroma de apa de trandafiri si crantz-1
Prajitura galbena cu mure, aroma de apa de trandafiri si crantz-2
Prajitura galbena cu mure, aroma de apa de trandafiri si crantz-3
Prajitura galbena cu mure, aroma de apa de trandafiri si crantz-4

COMENTARII (16)

jolygina

jolygina 1

20.09.2011, 10:29

arata foarte bine

jolygina

jolygina 1

20.09.2011, 10:29

arata foarte bine

babi5

babi5 1

05.11.2013, 12:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27