Prajitura Gherman Schmith

de babi5 in Prajituri, 5 Dec 2014 | 14363 vizualizari

 

Azi am intrat in caetul meu cu povesti si ma-am oprit la aceasta prajitura care are nr. 36 in caiet este o prajitura buna , buna o pot numi chiar de sarbatoare.Sa nu ezitati aveti incredere si punetii -o in practica nu o sa va para rau.Am folosit tava de 45/40 cm

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina 000
  • 400 gr unt 85% grasime
  • 500 gr zahar praf
  • 1 praf copt
  • 3 zahar vaniiliat
  • 1 fiola esenta lamie
  • lapte daca este nevoie (eu nu am folosit)
  • 5 oua
  • 3 linguri cacao
  • 150 gr zahar tos
  • 150 gr stafide
  • 150 gr nuca macinata
  • 1 borcan gem (la alegere) 450 gr
  • 6 linguri rom
  • 4 bucati rahat
  • 30 g fulgi ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Gherman Schmith:

Faina se pune cernuta intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi frecam bine intre palme faina cu 250 gr unt. Adaugam 200 gr zahar praf, 1 zahar vaniliat, esenta de lamaie si galbenusurle de ou si framantam un aluat elastic, sa poata fi bine intins (daca este nevoie punem putin lapte). Modelam aluatul sub forma de minge, il invelim intr-o folie si-l punem la frigider pentru 30 minute. 

Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in trei parti egale. Intindem pe rand cate o foaie si le punem la copt pe dosul tavii, la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Cand am terminat de copt o foaie o faramitam bine-bine, adaugam 100 gr unt. Amestecam bine cu foaia faramitata apoi adaugam rahatul taiat bucatele, stafidele inmuiate din timp in putin rom, nuca macinata, 6 linguri rom, 150 gr zahar tos, 1 zahar vaniliat si cacao. Amestecam bine ingredientele (daca constatam ca este prea tare crema mai punem putin lapte fierbinte). Cu crema obtinuta umplem cele 2 foi

Albusurile le mixam bine cu un praf de sare pana devin sticloase, dupa care adaugam un zahar vaniiliat si 300 gr zahar praf si continuam sa mixam albusurile pe aburi pana devin o spuma consistenta si suficient de tare. Punem  spuma obtinuta peste prajitura si ornam cu granule de ciocolata sau se poate rade ciocolata. Se portioneaza a doua zi ca sa fie sufiicient de moale.

Este o prajitura delicioasa si o recomand cu  mare drag. Sa va fie de folos.

 

TIPS-URI

1

Este o prajitura foarte buna si dulce, o putem numi de sarbatoare

2

Crema trebuie sa fie putin mai moale ca si compozitia de la salamul de biscuiiti

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Gherman Schmith 355471
retete culinare - Prajitura Gherman Schmith 355472
retete culinare - Prajitura Gherman Schmith 355473
retete culinare - Prajitura Gherman Schmith 355474
retete culinare - Prajitura Gherman Schmith 355475
retete culinare - Prajitura Gherman Schmith 355476
retete culinare - Prajitura Gherman Schmith 355477
retete culinare - Prajitura Gherman Schmith 355478
retete culinare - Prajitura Gherman Schmith 355479
retete culinare - Prajitura Gherman Schmith 355480
retete culinare - Prajitura Gherman Schmith 355481
retete culinare - Prajitura Gherman Schmith 355482
retete culinare - Prajitura Gherman Schmith 355483
retete culinare - Prajitura Gherman Schmith 355484
retete culinare - Prajitura Gherman Schmith 355485
retete culinare - Prajitura Gherman Schmith 355526
retete culinare - Prajitura Gherman Schmith 355527

COMENTARII (23)

anca_rm 1

08.12.2014, 14:46

ce bunatate

tanyapatap 1

23.12.2014, 16:09

babi5 1

23.12.2014, 17:54

Amca_rm, tanyapatap multimesc sa stiti ca este super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18