Prajitura ,, Gibanica,,

de anca_rm in Prajituri, 23 Iul 2014 | 8233 vizualizari

 

O prajitura suculenta , foarte bogata si cu o multime de arome. Este o reteta de origine sarba , dar care este intalnita peste tot in balcani

 

INGREDIENTE

  • 1pachet foi de placinta (Linco)
  • Pt umplutura:
  • Prima umplutura:
  •  250 gr nuci macinate
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • A doua umplutura:
  • 500 gr branza de vaca
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • arome(coaja de portocala, scortisoara ..etc)
  • A treia umplutura:
  • 6 mere mari razuite
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri zahar tos
  • o lingura zeama de lamaie
  • A patra umplutura:
  • 250 gr mac macinat
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • Pentru foi :
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 150 ml ulei
  • 250 ml iaurt sau smantana
  • 3 linguri gris
  • 1 praf de copt
  • Extra : unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ,, Gibanica,,:

Foile de placinta le decongelam si ne pregatim o tava de dimensiunea foilor de placinta . Ungem tava bine cu unt .

Pregatim umpluturile :

Prima: Laptele il incalzim putin si dizolvam in el zaharul , cand este rece adaugam peste nucile macinate

A doua:Branza dulce o facem pasta, o zdrobim cu furculita sau cu blenderul, si o amestecam cu zaharul , ouale si cu aromele dorite (eu am folosit o lingurita scortisoara macinata)

A treia: merele curatate de coaja le dam pe razatoarea mare , si le amestecam cu zaharul si cu zeama de lamaie ( ca sa nu se oxideze)

A patra: Laptele il incalzim putin si dizolvam in el zaharul , cand este rece adaugam peste macul macinat si amestecam

Pregatim si amestecul cu care vom unge foile : ouale le batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana se dizolva. Adaugam grisul amestecat cu praful de copt , iaurtul si uleiul si omogenizam .

In tava deja pregatita incepem asamblarea prajituricei: Punem doua foi de placinta (intregi ) si turnam peste ele doua polonice din amestecul de uns foi , ungem bine foile iar deasupra punem prima umplutura (nucile) . Peste asezam o foaie de placinta , turnam un polonic din amestecul pentru foi , ungem bine . Punem o alta foaie si repetam operatiunea de uns . Asezam deasupra a doua umplutura(branza), nivelam si incepem din nou sa asezam foile . Dupa fiecare foaie pusa punem cate un polonic din amestecul pentru uns foile , iar la fiecare a doua punem cate o umplutura .

Deasupra asezam doua foi de placinta si turnam peste ele amestecul ramas .

Inainte de a baga tava in cuptorul preincalzit la 180 grade intepam prajitura cu varful unui cutit . Dam la cuptor pentru 40 minute . Lasati la racit , portionati si serviti cu drag .

TIPS-URI

1

lasati sa se raceasca bine ca sa o puteti taia frumos

2

pentru foi mici folositi jumate din ingrediente

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,, Gibanica,," nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post, cu morcovi si mere