Prajitura Giulia

de Adele in Prajituri, 21 Mar 2014 | 5550 vizualizari

 

O prajitura simpla dar foarte buna. Sper sa fie pe gustul vostru. :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri cacao,
  • 100 g zahar ,
  • praf de copt
  • 2 linguri ulei.
  • Blat 2 :
  • Biscuiti simpli.(500 gr)
  • Crema 1 :
  • Frisca. 250 ml.
  • 100 g dulceata de caise (sau alt gust dupa preferinta)
  • Crema 2:
  • Frisca. 250 ml.
  • 100 g crema de ciocoloata sau ciocolata topita .
  • Sirop :
  • 4 lingurite de dulceata se dizolva in apa (200 ml) cu zahar (80/100 gr) si se fierb cateva minute pe foc se poate adauga si esenta de vanilie.
  • Ciocolata neagra pentru decor.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Giulia:

Blatul se prepara in felul urmator: se bat ouale cu zaharul pana isi schimba culoarea, se adauga faina, praful de copt si cacaoa si se amesteca bine. La sfarsit se adauga uleiul. Se tapeteaza o tava sau cu hartie de copt se da la cuptor pt. 20 de minute la 180° (depinde de cuptor).

Crema 1: Frisca batuta amestecata cu 100 g dulceata de caise (sau alt gust dupa preferinta)

Crema 2 : Frisca batuta amestecata cu 100 g crema de ciocoloata sau ciocolata topita pe baie  de aburi (racita astfel se leaga bine cu frisca si devine cremoasa).

Se prepara blatul dupa care se lasa la racit. Se aseaza pe un platou/o farfurie, se insiropeaza bine. Se pune primul strat de crema 1. Apoi se pun biscuitii inmuiati in sirop. Se pune a doua crema (crema 2).

Se decoreaza cu ciocolata neagra topita pe baie de aburi cu lapte (2-3 linguri). Se da la rece pentru cateva ore.

Pofta buna !!

 

TIPS-URI

1

Pentru crema 1 in loc de dulceata puteti folosi fructe (piersici,ananas,capsuni etc.) sau fructe din compot.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Giulia 305011
retete culinare - Prajitura Giulia 305012

COMENTARII (8)

Rocsi 1

22.03.2014, 20:16

Yamiiii...

Panacris 1

20.08.2014, 18:57

Adele 1

20.08.2014, 19:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S