Prajitura Godina cu mere caramelizate

de Bucataras Monica in Prajituri, 5 Mar 2016 | 440 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 mere
  • 6 linguri zahar (pt caramelizat)
  • 6 oua
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri zahar (pt compozitie)
  • scortisoara
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Godina cu mere caramelizate:

Pasul1.Caramelizam intr-o tava/cratita cele 6 linguri de zahar. Dupa ce acesta s-a caramelizat,ungem tava asa cum se procedeaza la crema de zahar.

Pasul2. Cat zaharul caramelizat se raceste,pregatim merele,le curatam de coaja, scoatem cotorul,le taiem rondele ,le asezam peste zaharul caramelizat ,presaram scortisoara si lasam la cuptor pana ce acestea devin moi.

Pasul3.Separam ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile  cu zaharul se mixeaza si se adauga peste albusuri. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in compozitia obtinuta din oua. 

Dupa ce s-au copt merele,deasupra acestora turnam compozitia de blat si lasam la cuptor.(incercam testul cu scobitoarea). Cand este gata,se scoate din cuptor, se lasa 15 minute sa se raceasca, apoi se rastoarna pe un platou. Se poate servi cu frisca sau inghetata!

 

COMENTARII (10)

Bya Ralu 1

05.03.2016, 21:45

excelenta

Camelya 1

06.03.2016, 11:05

Buna!

Geanina87 1

11.03.2016, 12:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04