Prajitura Grace

de Roda in Prajituri, 28 Mai 2009 | 3146 vizualizari

 

Este o prajitura de ciocolata ornata cu rulouri de ciocolata ,fie cumparate din comert, fie preparate acasa.

 

INGREDIENTE

  • 7 oua,
  • 200g.zahar,
  • 150g.faina,
  • 2 linguri praf de copt,
  • 100g. migdale macinate,
  • 100g. cocos ras,
  • 400g. ciocolata de menaj,
  • 500ml. frisca,
  • 125ml. cafea tare,
  • 4 linguri rom,
  • 30g. cacao,
  • 100g. rulouri de ciocolata pentru ornat:
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Grace:

1.Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu putina sare.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o crema de culoare alba si isi dubleaza volumul.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernute impreuna, migdalele macinate,cocosul si albusurile batute spuma,care se incorporeaza cu mare grija.Compozitia se pune intr-o forma  de 20/20, unsa si captusita cu hartie de copt.

2.Se preincalzeste cuptorul si se coace compozitia timp de 40 de minute,la inceput la foc mare , apoi la foc moderat.

3.Se scoate compozitia din forma  si se lasa sa se raceasca.

4.Se rupe ciocolata de menaj in bucati si se pune  in bain-marie impreuna cu frisca.Se amesteca mereu, se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca, apoi se pune in frigider.Cand s-a racit, se bate cu mixerul pana devine o spuma tare.Se taie blatul ;se pune prima foaie si se insiropeaza cu rom amestecat cu cafea,  se pune  crema,pe care in prealabil am impartit-o in doua,lasand 2 linguri de crema deoparte, se acopera cu a doua foaie, din nou se insiropeaza, urmeaza crema si cea de a treia foaie ,peste care se presara cacao,Se ung marginile prajiturii cu crema lasata deoparte.Deasupra, se orneaza cu rulouri de ciocolata.Se taie cuburi se se serveste.

 

COMENTARII (2)

Roda

Roda 1

31.05.2009, 18:34

Da, este buna, doar ca imaginea nu mi-a prea reusit ,am facut umbra cu mana,dar oricum este vizibila prajitura.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!