Prajitura greceasca

de madi_marin in Prajituri, 24 Sep 2010 | 11029 vizualizari

 

By Laura Sava......cu mici modificari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta de 400 g
  • 200 g iaurt
  • 4 oua
  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 3 linguri cu varf cu zahar
  • 3 linguri cu miere
  • 400 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura greceasca:

Se mixeaza bine ouale cu zaharul, uleiul, iaurtul, praful de copt si esenta de vanilie.

Foile se dezgheata de tot si apoi se zdrentuiesc.

Se amesteca zdrentele cu compozitia de oua si se toarna totul in tava 17/23 cm neunsa. Se da tava la cuptor la foc potrivit pentru 35 - 40 de minute pana se rumeneste frumos.

Intre timp se face siropul :  se caramelizeaza zaharul, apoi caramelul se amesteca cu mierea si se pune apa. Se pune vasul al foc mic pana se dizolva caramelul.

Cand prajitura e gata, se portioneaza, apoi se toarna deasupra siropul.

Se lasa la rece pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Se foloseste acelasi pahar pentru a masura toate ingredientele.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura greceasca 52666
retete culinare - Prajitura greceasca 52667
retete culinare - Prajitura greceasca 52668
retete culinare - Prajitura greceasca 52669

COMENTARII (25)

Teo 1

27.09.2010, 21:24

imi place , clar !

nadina73 1

29.09.2010, 01:18

super place la minee la favo 5 f

mira86 1

11.10.2010, 00:58

Foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21