Desert prajitura Greta Garbo

de Toamna07 in Prajituri, 19 Oct 2012 | 246333 vizualizari

 

Am pregatit o prajitura minunata din cartea de bucate a Silviei Jurcovan, o achizitie recenta dar extrem de utila si interesanta!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 1/2 kg de faina
  • 200 g unt
  • 2 oua intregi
  • 250 g smantana groasa
  • 100 g zahar pudra
  • 25 g drojdie proaspata
  • un varf de cutit de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 500 g marmelada fina (eu am pus gem de caise)
  • 400 g nuci macinate
  • 200 g zahar
  • Decor:
  • 100 g de ciocolata cu lapte
  • o lingura de smantana lichida sau frisca lichida
  • o lingurita de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Greta Garbo:

Foi: Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat. Am adaugat untul la temperatura camerei,cele doua oua, pe rand, si am amestecat bine cu mixerul. Am turnat apoi si smantana, coaja de lamaie si faina. Am amestecat putin mai usor si apoi am lasat aluatul la crescut cam 40 de minute. Aluatul pufos l-am impartit in 4 parti egale si am intins 4 foi cu grosimea de o jumatate de cm, pe hartie de copt.

Tava mea are o lungime de 40 cm si o latime de 28 cm.

Fiecare foaie se intinde pe hartie de copt de aceeasi marime cu tava.Procedand asa, foaia se poate muta usor in tava fara sa-si piarda forma. Se dezlipeste foaia de pe hartie dupa ce se asaza in tava.Se intinde destul de usor.

Nuca se amesteca cu zaharul vanilat si zaharul tos. Impartim in 3 parti egale.

Am uns tava cu unt si am inceput sa montez prajitura punand o prima foaie peste care am intins o parte din gem, am presarat din amestecul de nuca cu zahar si am continuat cu cealalta foaie, si tot asa pana la ultima care ramane curata. Lasam tava cu prajitura la cald timp de 30 de minute sa dospeasca si apoi o dam la cuptor preincalzit timp de o ora, la foc potrivit.

Glazura lucioasa se toarna peste prajitura rece si se pregateste la cuptorul cu microunde punandu-se toate ingredientele intr-un castronel si amestecand in ea, din 30 de secunde in 30 de secunde, pana cand s-a format un sos gros.

Portionam si servim.
Este delicioasa si frageda!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

marieta 1

21.12.2013, 00:07

in toate tarile din Europa este Crem-fresch care este ca smantana din Romania

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 10:34

ce prajitura buna !

Xandrinne 1

11.01.2015, 19:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca