Prajitura Greta Garbo

de merisor in Prajituri, 20 Iun 2013 | 11946 vizualizari

 

M-a rugat mama soacra sa-i fac o prajitura pentru sambata, ceva cu gem a zis ea si m-am gandit la "Greta Garbo" pe care nu am facut-o pana acum.
A iesit tare buna, dar regretul meu este ca nu am folosit o tava mai mica, ieseau patru foi si era mai inalta.
Sursele mele de inspiratie:
miremirc http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-greta-garbo-39715.html si
Toamna07 http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-greta-garbo-37190.html

 

INGREDIENTE

Ingrediente foi:

  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 150gr zahar pudra
  • 250 gr smantana
  • 25 gr drojdie
  • coaja de portocala
  • 750 gr faina
  • sare

Pentru umplutura:

  • 800 gr gem de prune
  • 400 gr nuca macinata

Pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata de menaj
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita ulei
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Greta Garbo:

Mod de preparare foi:  frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la lichefierea acestora.

In alt vas frecam untul cu zaharul pudra pana devine spumos, apoi incorporam ouale, smantana, coaja de potocala si sarea.

Amestecam drojdia cu untul si incepem sa incorporam faina, framantam aluatul si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in trei parti egale si le intindem cu ajutorul unui sucitor de dimensiune tavii. Eu am folosit o tava de 30/40.

Tapetam tava cu hartie de copt, asezam prima foaie pe care o rulam frumos pe sucitor si o derulam in tava, apoi intindem peste ea jumatate din gemul de prune, iar deasupra presaram jumatate din nuca macinata.

Acoperim cu a doua foaie peste care punem restul de gem, de asemeni restul de nuca si deasupra ultima foaie. Intepam din loc in loc, ultima foaie, cu o furculita pentru a nu creste neuniform si dam la cuptorul incins deja.

Coacem pentru 35-40 minute la 180 grade, dar nu uitam si de testul scobitorii.

Mod de preparare glazura: Sfaramam ciocolata si o punem itr-un vas unde o amestecam cu laptele, uleiul si cacaoa.

Punem vasul la foc moale si amestecam continuu pana se topesc toate si se omogenizeaza.

O turnam fierbinte peste prajitura si intindem cu ajutorul lamei unui cutit.

Eu am avut ciocolata de menaj destul de dulce si nu a mai necesitat zahar.

O parte din prajitura am pudrat-o cu zahar pentru ca asa au fost cerintele.

Este o bunatate!

 

 


 

TIPS-URI

1

este recomandat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei, pentu a ajuta drojdia sa creasca.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Greta Garbo-0
Prajitura Greta Garbo-1
Prajitura Greta Garbo-2
Prajitura Greta Garbo-3
Prajitura Greta Garbo-4
Prajitura Greta Garbo-5
Prajitura Greta Garbo-6
Prajitura Greta Garbo-7
Prajitura Greta Garbo-8
Prajitura Greta Garbo-9
Prajitura Greta Garbo-10
Prajitura Greta Garbo-11

COMENTARII (48)

 merisor

merisor 1

21.06.2013, 15:12

Cookie

Tuxedo

Tuxedo 1

14.01.2014, 20:43

Meri, ma faci sa o fac si eu! arata super bine si de mult vreau sa o fac...mi-e frica totusi ca e cam dulce, gem cu cioco deasupra! Tu ce zici, care e parerea ta sincera?
Pup!

 merisor

merisor 1

14.01.2014, 21:08

Gabriela, gemul meu este acrisor, iar eu folosesc in general ciocolata amaruie, pentru ca noua nu ne plac prajiturile prea dulci
Dar poti reduce si din zaharul din aluat, deci daca chiar vrei s-o faci, te descurci tu sa nu iasa dulce

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!