Prăjitura Greta Garbo

de diaconta in Prajituri, 12 Iun 2014 | 4031 vizualizari

 

O prăjiturică foarte bună,care se apropie destul de mult ca şi gust de cel al cozonacului.Prăjitura asta o aveam de mult pe lista de aşteptare şi mă bucur că i-a venit în sfârşit rândul.
Totuşi ,dacă ar fi s-o refac,aş renunţa la glazura de ciocolată şi aş pudra-o cu zahar.

 

INGREDIENTE

Foi (4 foi în tava de 38x25 cm):

  • 750 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250 g smântâna 18% grasime
  • O lingurita sare
  • Vanilie
  • Coaja rasa de lamâie

Umplutura:

  • 400 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • 1 borcan gem de caise (aproximativ400 g)

Glazura:

  • 200 g ciocolata 50% cacao
  • O lingura zahar pudra
  • Frisca lichida cât să subţieze ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Greta Garbo:

Mai întâi am pregătit aluatul pentru foi,deoarece trebuie sa stea la dospit.

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar si am amestecat ca sa se lichefieze.

Untul l-am mixat cu zaharul pudra,am adaugat apoi câte un ou,mixând în continuare.

In continuare am adaugat drojdia,smântâna ,faina amestecata cu sarea si aromele.

Initial pusesem 500 g faina,dar mi s-a parut prea putina,asa ca am mai adaugat 250 g.

Rezulta un aluat destul de „consistent” pe care l-am lasat la dospit 40-50 de minute.

Cât timp a dospit aluatul pentru foi,am macinat nuca si am amestecat-o cu zahar.

Am tapetat tava cu hârtie de copt si am mai taiat o hârtie de dimensiunea tavii,de care m-am ajutat pentru a transfera foile în tava.

Dupa ce aluatul a dospit,l-am împartit în 4 parti,pentru cele 4 foi.

Am întins fiecare foaie pe hârtie,am presarat cu faina ,am rulat-o împreuna cu hârtia pe facaleţ si am transferat-o în tava.

Am asezat-o astfel încât hârtia sa ramâna deasupra,apoi am desprins hârtia de pe foaie.

Am pus un strat de gem si am presarat nuca.

Am pus urmatoarea foaie,la fel ca si pe prima si tot asa cu celelalte doua foi.

Foaia de deasupra am înţepat-o cu o furculita.

Am mai lasat tava acoperita cu un prosop curat înca 30 de minuta ca sa mai dospeasca.

Am pus tava la cuptor,la 180 de grade timp de 40-45 minute.

Este util sa verificati cu o scobitoare când este coapta.

Am lasat sa se raceasca si apoi am pregatit glazura.

Ciocolata rupa bucati,am pus-o pe baie de aburi,am adaugat o lingura de zahar pudra si frisca pana la consistenta potrivita.

Am pus peste prajitura racita.

Am taiat dupa ce glazura s-a întarit.

 

S-aveţi poftă  !!!!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prăjitura Greta Garbo 326104
retete culinare - Prăjitura Greta Garbo 326105
retete culinare - Prăjitura Greta Garbo 326106
retete culinare - Prăjitura Greta Garbo 326107
retete culinare - Prăjitura Greta Garbo 326108
retete culinare - Prăjitura Greta Garbo 326109
retete culinare - Prăjitura Greta Garbo 326110
retete culinare - Prăjitura Greta Garbo 326111
retete culinare - Prăjitura Greta Garbo 326112
retete culinare - Prăjitura Greta Garbo 326113
retete culinare - Prăjitura Greta Garbo 326114
retete culinare - Prăjitura Greta Garbo 326115
retete culinare - Prăjitura Greta Garbo 326116
retete culinare - Prăjitura Greta Garbo 326117
retete culinare - Prăjitura Greta Garbo 326118
retete culinare - Prăjitura Greta Garbo 326119
retete culinare - Prăjitura Greta Garbo 326120
retete culinare - Prăjitura Greta Garbo 326121
retete culinare - Prăjitura Greta Garbo 326122

COMENTARII (33)

diaconta 1

16.06.2014, 08:32

Lia,nici eu nu ma inghesui la pregatit prajituri cu foi,dar aceasta e foarte simpla pentru ca nu se coc foile separat,se intind usor si nu e nevoie de prea mult timp pentru pregatirea ei.

laura_n 1

16.06.2014, 15:40

big like! cred ca ma bag si eu la una )

Andreea Caroline 1

17.06.2014, 22:05

Cum de am ratat eu asa bunatate ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S