Prajitura Greta Garbo

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Ian 2016 | 6238 vizualizari

 

M-am inspirat din Cartea de bucate a Silviei Jurcovan, am umblat un pic la cantitati in functie de tava mea....eu am pus mai multa nuca si gem decat era in reteta...

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 550 g faina + faina pentru infainat blatul
  • 200 g unt cu 80% grasime
  • 2 oua
  • 250 g smantana groasa cu 30% grasime
  • 150 g zahar pudra
  • 25 g drojdie proaspata
  • un varf de cutit cu sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Umplutura
  • 400 g gem de piersici
  • 200 g gem de caise
  • 100 g zahar
  • 300 g nuca macinata
  • Glazura
  • 250 g zahar
  • 25 g cacao
  • 5 linguri apa
  • 60 g unt
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Greta Garbo:

Foi: Intr-un castron am pus zaharul pudra si drojdia si am frecat pana ce drojdia s-a lichefiat, apoi am adaugat untul moale, am omogenizat, dupa care am adaugat ouale, unul, cate unul si am amestecat bine dupa fiecare. Am presarat sarea, coaja de lamaie si am adaugat smantana,la finam am incorporat faina si am framantat cca 10 min, apoi am lasat la crescut 15 min. Dupa care am impartit coca in 4 parti egale si am intins 4 foi de dimensiunea tavii ( 35-25 cm).

Asamblare: Tava am tapetat-o cu hartie ce copt am asezat prima foaie, am intins 200 g gem de piersici, am presarat 100 g nuca si 50 g zahar, apoi am pus foaia a doua, peste care am pus 200 ggem piersici, 100 g nuca macinata si 50 g zahar, am adaugat foaia a treia, 200 g gem caise, 100 g nuca macinata si 50 g zahar, punem ultima foaie si o intepam cu o furculita. Lasam 30 min sa creasca apoi bagam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic cca 45-50 min. Scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi facem glazura si o turnam peste prajitura si lasam sa se raceasca, apoi portionam.

Glazura: Zaharul amestecat cu cacaoa si apa le punem la fiert, pana incep sa se ingroasa, apoi lasam sa se racesca cca 10 min si adaugam untul, omogenizam si turnam peste prajitura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Madda 1

29.01.2016, 13:03

anca_rm 1

02.02.2016, 09:54

o prajitura aromata

Zamfira 1

02.02.2016, 11:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Greta Garbo/Zserbo