Prajitura Greta Garbo ( Jerbo)

de Sidy in Prajituri, 10 Iul 2012 | 11887 vizualizari

 

Inca una dintre prajiturile copilariei mele, din caietul cu retete al maicutei mele. O prajitura dulce-acrisoara , foarte aromata care face parte din topul primelor 10 prajituri preferate ale familiei.Glazurata sau doar pudrata cu zahar este un deliciu pentru papilele gustative.Sunt sigura ca si voi ati incercat-o de nenumarate ori pina acum..

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 250 g margarina
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 7-8 linguri smantana
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 borcan gem de caise
  • 300 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Greta Garbo ( Jerbo):

Din produsele de mai sus( pina la praful de copt inclusiv) se face un aluat, care se imparte in 4 si se lasa sa se odihneasca 15-20 minute.

Se tapeteaza o tava cu hirtie de copt, se intinde prima foaie ,  se presara nuca amestecata cu zahar dupa gust, zahar vanilat si esenta de rom. Se intinde a doua foaie se unge cu gem . Se procedeaza la fel si cu cealalta foaie si se pune nuca cu zahar pe ea.Deasupra ramine a patra foaie goala, pe care o intepam putin cu furculita.

Se baga la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C  si se coace pina se rumeneste un pic foaia de deasupra, cam o ora.

Cind e gata , se scoate din cuptor, se pudreaza cu zahar praf sau se glazureaza si se taie in ce forma dorim.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Greta Garbo ( Jerbo)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "DEA"