Prajitura Iceing cu crema ganache

de bucatarimcudiana in Prajituri, 10 Apr 2011 | 2504 vizualizari

 

O praji simpla dar fina si delicioasa

De ce icing?

De la glazura in care sclipesc cristalele de zahar

 

INGREDIENTE

  • pt.blat
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 50 ml.ulei
  • 3 linguri apa rece
  • pt.crema
  • 300 gr ciocolata menaj
  • 200 gr frisca lichida
  • 100 gr unt
  • pt.glazura icing
  • 300 gr zahar pudra
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • apa
  • 2 linguri nesquik
  • pt. sirop
  • 200 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta rom
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Iceing cu crema ganache:

in primul rand ne pregatim crema pentru ca trebuie sa stea la rece. Ideal ar fi sa o lasam peste noapte la frigider, dar este suficient si 3 ore

Deci, punem la fiert intr-o craticioara frisca cu ciocolata rupta in bucati, cand a dat  2 clocote o luam de pe foc si o lasam la racit Compozitia astfel racita, inainte de a o intinde pe blat o amestecam bine impreuna cu untul care este la temperatura camerei, pana obtinem o crema spumoasa

Blatul este practic un pandispan clasic. Separam albusul de galbenus. Albusurile le batem spuma cu zaharul. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa. Peste albusurile spuma, adaugam compozitia de galbenusuri, incorporam faina. Avem grija ca aceasta operatie sa o facem prin rasturnare, adica amestecam usor cu o lingura sa nu se lase compozitia. Coacem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt , in cuptorul preincalzit , la o temperatura medie , pana se rumeneste usor. Se face testul cu scobitoarea sa fim siguri ca blatul este copt

Pana ce blatul se coace pregatim si siropul

Intr-o craticioara punem apa la fiert impreuna cu zaharul, pana ce obtinem un sirop legat, dupa ce se stinge focul se adauga esenta de rom si se lasa la rece

Dupa ce blatul s-a racit il taiem in doua, il insiropam si il umplem cu crema. Deasupra il glazuram cu icing, care se prepara astfel:

Turnam zahărul pudră într-un castron, adăugam zeama de lămâie şi  nesquik. Cu ajutorul unui tel integram apa, amestecând, până obţinem o compoziţie cremoasă, densă dar maleabilă, pe care să o putem întinde pe prajitura fără să curgă.

Prajitura asamblata se mai lasa la rece cel putin o ora pentru a se putea portiona

 

TIPS-URI

1

la crema se poate folosi ciocolata alba, sau ciocolata neagra combinata cu ciocolata cu lapte

2

se poate face si sub forma de tort

3

datorita faptului ca nu am facut poze in timpul prepararii am facut o descriere mai elaborata

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Iceing cu crema ganache 97843
retete culinare - Prajitura Iceing cu crema ganache 97844
retete culinare - Prajitura Iceing cu crema ganache 97845
retete culinare - Prajitura Iceing cu crema ganache 97846
retete culinare - Prajitura Iceing cu crema ganache 97847

COMENTARII (46)

diaconta 1

17.05.2011, 20:30

La multi ani frumosi si cu bucurie

VERONICA2607 1

16.03.2012, 03:16

super praji!!!

bucatarimcudiana 1

16.03.2012, 09:24

multumesc veronica, este chiar buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L