Prajitura Igloo

de ianculubita in Prajituri, 14 Feb 2013 | 2288 vizualizari

 

Am vazut pe FB aceasta minunata prajitura dar numita Bomba de inghetata;dupa aspect mi s-a parut foarte buna(stiti ca eu sunt cu aspectul)!!!
Am facut-o si eu,i-am schimbat denumirea pentru ca si reteta e putin modificata;
Daca nu ati facut-o si voi pana acum,va recomand;este grozava!!
Ingredientele nu le dau la gramaj,pentru ca fiind vorba de cozonac putin mai vechi,fiecare le combina in functie de cat cozonac are.

 

INGREDIENTE

  • Cozonac ramas taiat felii
  • inghetata de orice fel
  • fructe confiate
  • ciocolata menaj
  • sirop de fructe(eu am folosit suc obisnuit)
  • nuca de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Igloo:

Un bol rotund tapetat cu folie alimentara cu marginile lasate il imbracam cu felii de cozonac apoi inghetata,deasupra fructe,alte felii de cozonac,iar inghetata,iar fructe,ultimul rand fiind de cozonac.

Turnam siropul pe margini ca sa fie absorbit de toate feliile,acoperim cu folia si dam bolul la congelator cateva ore.

La servire scoatem prajitura din bol,scoatem folia,mai lasam cateva minute,timp in care topim 2-3 patrate de ciocolata cu 2 linguri de unt apoi turnam peste prajitura iar deasupra presaram nuca de cocos;

se taie si se serveste.

Foarte delicioasa!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Igloo 204449
retete culinare - Prajitura Igloo 204450
retete culinare - Prajitura Igloo 204451
retete culinare - Prajitura Igloo 204452
retete culinare - Prajitura Igloo 204453
retete culinare - Prajitura Igloo 204454
retete culinare - Prajitura Igloo 204455

COMENTARII (13)

diana_k 1

14.02.2013, 21:56

super idee! cred ca e foarte bun

Geanina87 1

19.07.2013, 23:17

ianculubita 1

20.07.2013, 12:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S