Prajitura in dungi

de MonaMimi in Dulciuri, 25 Ian 2015 | 1785 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foaie cu mac:
  • 150 ml smantana
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri mac macinat
  • Foaia cu nuca:
  • 150 ml smantana
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri nuca macinata
  • Foaia de cacao:
  • 150 ml smantana
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 200 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in dungi:

Pentru  foi procedam asa: galbenusul ,zaharul si smantana le mixam bine apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si macul macinat.Albusul il batem spuma apoi il incorporam in compozitia cu galbenus amestecand usor.

Procedam la fel si cu celelalte 2 foi.In una adaugam in locul macului nuca iar in cealalta cacao.

Turnam compozitia intr-o tava(20/30) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 15-20 minute.

Cat timp se racesc foile pregatim crema:punem laptele si zaharul la fiert cand da in clocot adaugam grisul amestecand continu pana se ingroasa,luam de pe foc  adaugam esenta  si lasam sa se raceasca.

Mixam untul  spuma apoi adaugam treptat crema de gris racita amestecam pana la omogenizare.Punem foaia maro pe o tava peste ea jumatate din crema peste crema, foaia cu mac apoi  restul de crema, si acoperim cu foaia de nuca acoperim cu hartie de copt si punem o greutate peste prajitura ,dam la rece minim 2 ore.

Glazuram prajitura si mai dam putin la rece dupa care servim.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura in dungi 363766
retete culinare - Prajitura in dungi 363767
retete culinare - Prajitura in dungi 363768
retete culinare - Prajitura in dungi 363769

COMENTARII (10)

MonaMimi 1

25.01.2015, 16:55

Gherca Daniela 1

25.01.2015, 22:38

Rocsi 1

26.01.2015, 20:22

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18