Prajitura in dungi

de MonaMimi in Dulciuri, 25 Ian 2015 | 5315 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foaie cu mac:
  • 150 ml smantana
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri mac macinat
  • Foaia cu nuca:
  • 150 ml smantana
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri nuca macinata
  • Foaia de cacao:
  • 150 ml smantana
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 200 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in dungi:

Pentru  foi procedam asa: galbenusul ,zaharul si smantana le mixam bine apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si macul macinat.Albusul il batem spuma apoi il incorporam in compozitia cu galbenus amestecand usor.

Procedam la fel si cu celelalte 2 foi.In una adaugam in locul macului nuca iar in cealalta cacao.

Turnam compozitia intr-o tava(20/30) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 15-20 minute.

Cat timp se racesc foile pregatim crema:punem laptele si zaharul la fiert cand da in clocot adaugam grisul amestecand continu pana se ingroasa,luam de pe foc  adaugam esenta  si lasam sa se raceasca.

Mixam untul  spuma apoi adaugam treptat crema de gris racita amestecam pana la omogenizare.Punem foaia maro pe o tava peste ea jumatate din crema peste crema, foaia cu mac apoi  restul de crema, si acoperim cu foaia de nuca acoperim cu hartie de copt si punem o greutate peste prajitura ,dam la rece minim 2 ore.

Glazuram prajitura si mai dam putin la rece dupa care servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in dungi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura in dungi