Prajitura in foi cu frisca si nuci caramelizate

de Toamna07 in Prajituri, 13 Mar 2014 | 11999 vizualizari

 

Am cautat prin frigider si - am gasit frisca,un borcan de gem de caise inceput,resturi de ciocolata si oua.La debara ma asteptau nucile,din nefericire nesparte,faina si zaharul.:)
De acum am fost pe drumul cel bun catre o prajitura care mi-a iesit gustoasa,cremoasa si crocanta.
Este ieftina si se face destul de usor.
Sper sa va placa si sa va tenteze sa incercati reteta.

 

INGREDIENTE

Ingrediente :

  • 300 ml frisca
  • 150 g nuca macinata pentru foi + 250 g nuca taiata grosier,caramelizata, pentru crema si decor
  • 6 albusuri + 4 galbenusuri
  • 3 linguri cu varf de faina amestecata cu 1 praf de copt
  • 150 g zahar pentru foi
  • 4-5 linguri de zahar pentru nucile caramelizate
  • 3 pliculete cu zahar vanilat

Sos de ciocolata :

  • 50 g ciocolata neagra
  • 3 linguri de lapte
  • 3-4 linguri cu gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in foi cu frisca si nuci caramelizate:

Mod de preparare foi :

Am pus mixerul la treaba si a mixat albusurile cu un strop de sare si 150g de zahar pana au stat bat.
Cu o paleta am inceput sa adaug galbenusurile si faina cernuta impreuna cu praful de copt.Am amestecat usor fara sa se lase albusul .La final am adaugat in ploaie nuca macinata.
Am impartit compozitia in doua parti egale si am copt doua foi , pe hartie de copt, in tava mare de aragaz timp de 20 de minute fiecare;foc mediu.
Cand au fost gata, le-am desfacut de pe hartiile de copt si le-am taiat pe jumatate, pe lungime .Am obtinut 4 foi. Le-am lasat sa ma astepte.:)

Crema si crantul de nuci :

Caramelizam 5 linguri de zahar si,cand devine aramiu adaugam 250 g de nuca taiata grosier.Amestecam bine sa acoperim nuca cu caramelul.Dam la o parte de pe foc si le scoatem pe o folie de aluminiu.Cand s-au racit le mai  maruntim putin cu un sucitor.

Batem frisca(300 ml) impreuna cu zaharul vanilat .Acum,cu o paletea, amestecam in frisca batuta si o parte din nucile caramelizate.Oprim un pumn de nuci pentru decor.
Impartim crema in 3 parti .

Sosul de ciocolata: 

Topim ciocolata impreuna cu laptele la cuptorul cu microunde sau pe foc mic.Amestecam. Lasam sa se raceasca.

Asamblam parajitura astfel : 

Foaie stropita cu sos de ciocolata,strat de crema ,foaie,sos de ciocolata,crema........ultima foaie o acoperim cu un strat subtire de gem de caise pe care presaram nucile oprite pentru decor.
Dam prajitura la frigider peste noapte.

Am nimerit-o cum nu se putea mai bine ,este cremoasa,gustoasa si crocanta.
Am taiat 25 de cubulete de prajitura.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in foi cu frisca si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

laura_n 1

14.03.2014, 14:03

AndreaE 1

14.03.2014, 19:16

Toamna07 1

16.03.2014, 11:53

Pupici caramelosi ,pentru voi !
Multumesc !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura in foi