Prajitura in straturi cu blat Oreo

de Petrina MIH in Prajituri, 26 Sep 2015 | 5559 vizualizari

 

Am gasit intamplator reteta si mi s-a parut foarte apetisanta si simplu de facut, asa ca...m-am apucat. Nu vreau sa va zic ce a iesit.. o minunatie!
Dar mai bine va las pe voi sa descoperiti ;)

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 30 de biscuiti Oreo
  • 70 g unt

Pentru primul strat:

  • 300 g crema de branza
  • 200 ml frisca (batuta)
  • 60 g zahar pudra
  • o esenta de vanili

Pentru stratul 2:

  • 2 plicuri budinca de ciocolata
  • 700 ml lapte
  • 120 g ciocolata
  • daca vreti ii puteti pune gelatina ca sa fie mai ferma, eu nu i-am pus si a cam curs

Ultimul strat:

  • 250 ml frisca
  • ciocolata rasa sau Oreo maruntiti pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in straturi cu blat Oreo:

Mai intai pregatim budinca pt a avea timp sa se racasca. O pregatim conform indicatiilor de pe ambalaj, doar ca e obicei la 2 plicuri avem nevoie de 1l de lapte, dar noi vom pune doar 700 ml. Dupa ce am luat budinca de pe foc adaugam si ciocolata bucatele peste budinca fierbinte si amestecam, iar daca ati optat si pentru gelatin o adaugati si pe aceasta, hidratata in 100 ml e apa timp de 10 min, apoi o lasam la racit si pregatim restul.

Pentru blat maruntim biscuitii foarte fin cu un robot de bucatarie sau ii zdrobim bine intr-o punga si amestecam cu untul topit. Asezam blatul de biscuiti intr-o tava cu margini detasabile si presam bini bine. 

Pentru primu strat batem crema de branza cu zaharul si esenta apoi adaugam si frisca batuta. Adaugam peste blat.

Adaugam si budinca racita, latemperatura camerei. Si pentru ultimul strat punem frisca batula si decoram cum am zis cu ciocolata sau biscuiti.

Dam la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in straturi cu blat Oreo" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kinder Bueno