Prajitura in trei culori

de ianculubita in Prajituri, 26 Iun 2011 | 3423 vizualizari

 

Azi fiind racoare pe la noi,m-am dat putin la caietul cu retete si pentru ca tot am facut sirop de trandafiri,l-am valorificat si bine am facut.Pentru ca este compozitie putina,am folosit forma de tort rotunda,altfel,nu iesea nimic.

 

INGREDIENTE

  • 4oua
  • 150g de zahar
  • 1lingura de unt
  • 1plic zahar vanilat
  • 200ml lapte
  • 250g faina
  • 50ml sirop de trandafiri(fiecare ce are)
  • 2linguri cacao
  • 1praf de copt cu sofran(nou in comert)
  • 1plic praf de frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in trei culori:

Ouale frecate cu zahar si zahar vanilat pana rezulta o crema spumoasa alba;

se adauga untul la temperatura camerei,laptele caldut,si faina amestecata cu praful de copt;

aluatul se imparte in trei si se pune la copt in forma de tort cu hartie de copt;

nu recomand o alta tava,pentru ca este compozitie putina;

primul blat ramane galben,se coace 8-10 min,in al doilea blat am pus siropul si la fel s-a copt iar in blatul trei am pus cacao si 2-3 linguri de lapte;

cat s-au racit blaturile am facut frisca dupa instructiunile de pe pachet apoi am insiropat blaturile putin cu un sirop din apa si zahar,am pus frisca intre ele iar deasupra ciocolata rasa;

am dat la frigider si acum va servesc;

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura in trei culori-0
Prajitura in trei culori-1
Prajitura in trei culori-2
Prajitura in trei culori-3

COMENTARII (15)

geea 1

28.06.2011, 18:47

vreauuu!

geea 1

28.06.2011, 18:48

Lau 1

02.07.2011, 22:33

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04