Prajitura in trei straturi sau "desteapta"

de scortisoara in Prajituri, 18 Mai 2013 | 8398 vizualizari

 

De mult am vrut sa incerc prajitura asta, insa acum am gasit si reteta perfecta pentru ea!
Iese minunata, cu o baza tare , o crema de vanilie deasupra si la final un blat spongios. Ce ai putea vrea mai mult de la o prajitura? :)

 

INGREDIENTE

  • 240 g faina
  • 4 cani de lapte caldut
  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 250 g unt topit
  • 2 linguri de apa
  • vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in trei straturi sau "desteapta":

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma si le lasam apoi deoparte.

Separat batem galbenusurile cu zaharul si apa pana se formeaza o crema albicioasa si se tripleaza volumul compozitiei. Se adauga esenta de vanilie si untul topit apoi faina cernuta , amestecandu-se pana se obtine o compozitie omogena.

Lasam mixerul deoparte si ince incet adaugam laptele amestecand cu o spatula sau lingura.

Incorporam apoi incet incet albusurile si amestecam pana iese un amestec pufos.

O dam in tava sa se coaca la foc mediu in cuptorul preincalzit pentru 60 de minute, o lasam apoi sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa, dupa care o punem la frigider pentru minim 3 ore (eu am lasat-o peste noapte)

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in trei straturi sau "desteapta"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

scortisoara 1

20.05.2013, 18:20

Multumesc Diaconta!

Valclaudia 1

07.06.2013, 21:14

as vrea sa incerc si eu reteta ta...

scortisoara 1

08.06.2013, 13:24

sigur nu vei regreta Claudia!

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta