Prajitura in trei straturi sau "desteapta"

de scortisoara in Prajituri, 18 Mai 2013 | 5281 vizualizari

 

De mult am vrut sa incerc prajitura asta, insa acum am gasit si reteta perfecta pentru ea!
Iese minunata, cu o baza tare , o crema de vanilie deasupra si la final un blat spongios. Ce ai putea vrea mai mult de la o prajitura? :)

 

INGREDIENTE

  • 240 g faina
  • 4 cani de lapte caldut
  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 250 g unt topit
  • 2 linguri de apa
  • vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in trei straturi sau "desteapta":

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma si le lasam apoi deoparte.

Separat batem galbenusurile cu zaharul si apa pana se formeaza o crema albicioasa si se tripleaza volumul compozitiei. Se adauga esenta de vanilie si untul topit apoi faina cernuta , amestecandu-se pana se obtine o compozitie omogena.

Lasam mixerul deoparte si ince incet adaugam laptele amestecand cu o spatula sau lingura.

Incorporam apoi incet incet albusurile si amestecam pana iese un amestec pufos.

O dam in tava sa se coaca la foc mediu in cuptorul preincalzit pentru 60 de minute, o lasam apoi sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa, dupa care o punem la frigider pentru minim 3 ore (eu am lasat-o peste noapte)

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura in trei straturi sau "desteapta" 229210
retete culinare - Prajitura in trei straturi sau "desteapta" 229211
retete culinare - Prajitura in trei straturi sau "desteapta" 229212

COMENTARII (15)

scortisoara 1

20.05.2013, 18:20

Multumesc Diaconta!

Valclaudia 1

07.06.2013, 21:14

as vrea sa incerc si eu reteta ta...

scortisoara 1

08.06.2013, 13:24

sigur nu vei regreta Claudia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: