Prajitura indragostita

de alinutzika in Prajituri, 26 Dec 2011 | 7424 vizualizari

 

O prajitura pe care am inventat-o si executat-o pt iubitul meu, ...............care mi-e si sot..:))) si de care sunt tare indragostita, asa ca prajitura am numit-o dupa starea mea, in timp ce sotul meu era plecat departe si eu ma topeam de dorul lui...:)))
O prajitura foarte buna care a fost la loc de cinste pe masa de Craciun!!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Pt crema:
  • 2 budinci cu aroma de capsuni
  • 500 ml lapte
  • 10 linguri de zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 pachet unt sau margarina
  • Pt  ornat:
  • 400 ml frisca (aproximativ)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura indragostita:

Se face un blat cu ingredientele de mai sus. Se bat albusurile spuma, se adauga pe rand zaharul, apoi galbenusurile frecate cu ulei, apoi praful de copt, faina, iar la urma, cacoa. Se da  la copt.

Pana se coace blatul, se face crema. Se pun la fiert 400 ml lapte. Cu restul de lapte se amesteca budincile, galbenusurile si zaharul. Cand laptele fierbe, se adauga compozitia si se amesteca bine pana se ingroasa.

Cand e rece, se amesteca cu untul si se pune peste blat. Se bate si frisca si se pune peste crema. Eu am decorat cu bilute aurii.

 

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pt o tava mare

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura indragostita 139024
retete culinare - Prajitura indragostita 139025

COMENTARII (26)

alinutzika 1

28.12.2011, 21:01

va multumesc si va doresc la fel si voua!!!

oana_pisicutza16 1

18.03.2012, 20:32

foarte buna prajiturica

babi5 1

28.08.2013, 12:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55