Prajitura indragostita

de alinutzika in Prajituri, 26 Dec 2011 | 10091 vizualizari

 

O prajitura pe care am inventat-o si executat-o pt iubitul meu, ...............care mi-e si sot..:))) si de care sunt tare indragostita, asa ca prajitura am numit-o dupa starea mea, in timp ce sotul meu era plecat departe si eu ma topeam de dorul lui...:)))
O prajitura foarte buna care a fost la loc de cinste pe masa de Craciun!!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Pt crema:
  • 2 budinci cu aroma de capsuni
  • 500 ml lapte
  • 10 linguri de zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 pachet unt sau margarina
  • Pt  ornat:
  • 400 ml frisca (aproximativ)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura indragostita:

Se face un blat cu ingredientele de mai sus. Se bat albusurile spuma, se adauga pe rand zaharul, apoi galbenusurile frecate cu ulei, apoi praful de copt, faina, iar la urma, cacoa. Se da  la copt.

Pana se coace blatul, se face crema. Se pun la fiert 400 ml lapte. Cu restul de lapte se amesteca budincile, galbenusurile si zaharul. Cand laptele fierbe, se adauga compozitia si se amesteca bine pana se ingroasa.

Cand e rece, se amesteca cu untul si se pune peste blat. Se bate si frisca si se pune peste crema. Eu am decorat cu bilute aurii.

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pt o tava mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura indragostita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură pralinată