Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
O prajitura deosebita, extrem de delicioasa si eleganta.
Blat: Albusurile se bat foarte bine spuma, se adauga zaharul, putina zeama din lamaie care ajuta la topirea zaharului, cacaua, un varf mic de cutit cu bicarbonat de sodiu, dizolvat in zeama de lamaie, apoi faina, galbenusurile, iaurtul (sau sana, chefir, ori smantana), si foarte putina sare. Se incorporeaza totul bine.
Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30 minute, depinde de cuptor, dupa care facem proba cu scobitoarea, pentru a ne asigura ca este copt. Se lasa apoi la racit.
Sirop: Apa se fierbe cu zaharul. Dupa ce s-a racit se adauga o fiola de esenta de rom.
Crema: Se amesteca galbenusurile cu 2 linguri de zahar, faina, laptele pe baie de aburi pana se ingroasa. Separat, se freaca un pachet de margarina ( Rama, un cub de 250gr) cu zaharul pudra vanilat, apoi se adauga la crema de galbenusuri racita. Se intinde crema pe blatul insiropat .
Spuma: Se bat bine cele 4 albusuri pe aburi, se adauga cate putin zahar pudra vanilat, pana cand spuma devine foarte consistenta, abia manevrabila cu mixerul. Se intinde spuma, asa calduta, peste crema. Cand s-a racit putin, peste spuma radem ciocolata neagra.
Pentru reusita, recomand: margarina Rama, zaharul pudra vanilat si esenta fiola dr. Oetker.
Se lasa prajitura la rece cateva ore, apoi se taie cuburi.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult