Prajitura Inghetata

de crinined in Prajituri, 13 Iul 2014 | 44892 vizualizari

 

O prajitura deosebita, extrem de delicioasa si eleganta.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • un vf cutit bicarbonat
  • un vf cutit sare
  • 2 linguri cacao
  • zeama de lamaie
  • 2 linguri iaurt
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 250 gr margarina rama
  • 2 linguri zahar
  • 160 gr zahar pudra vanilat
  • 2 linguri faina
  • Spuma
  • 4 albusuri
  • 3 plicuri zahar pudra vanilat (240 gr)
  • Ciocolata rasa
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Inghetata:

Blat Albusurile se bat foarte bine spuma, se adauga zaharul, putina zeama din lamaie care ajuta la topirea zaharului, cacaua, un varf mic de cutit cu bicarbonat de sodiu, dizolvat in zeama de lamaie, faina, iaurtul/ sana, chefir sau smantana, foarte putina sare. 

Se pune amestecul, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, pentru aproximativ 30 minute, depinde de cuptor, dupa care facem proba cu scobitoarea, pentru a  ne asigura ca este copt.

Sirop Apa se fierbe cu  zaharul, in care adaugam, dupa ce s-a racit, o fiola esenta  de rom .

Crema  Se amesteca galbenusurile cu 2 linguri de zahar, faina, laptele, pe baie de abur pina se ingroasa.  Separat, se freaca un pachet de margarina ( Rama cub 250gr.) cu zaharul pudra vanilat, apoi se adauga la crema de galbenusuri, racita. Se intinde crema pe blatul insiropat .

Spuma Pe abur, se bat cele albusurile, foarte bine, se adauga  cate putin zahar pudra  vanilat pana cand spuma devine foarte consistenta, abia manevrabila cu mixerul. Se intinde spuma, asa calduta, peste crema. Cand s-a racit putin, peste spuma, radem ciocolata neagra.

Pentru  reusita, recomand: margarina Rama, zaharul pudra vanilat si esenta fiola dr. Oetker.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Inghetata 331965
retete culinare - Prajitura Inghetata 331966
retete culinare - Prajitura Inghetata 331967
retete culinare - Prajitura Inghetata 331975

COMENTARII (9)

-Licurici- 1

12.06.2015, 11:48

yammmi

Lina24 1

25.12.2015, 10:21

Apicius 1

14.05.2016, 16:46

Cu tot respectul, dar derutaţi lumea.La blat nu aţi spus nimic de adăugarea gălbenuşurilor, decât de albuşuri.Sunt persoane care iau de bun ceea ce scrieţi.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L