Prajitura inghetata

de Rux in Dulciuri, 29 Iun 2016 | 1451 vizualizari

 

O inghetata incredibila cu cacao si cocos, combinata cu nuci pecan, fulgi de ovaz si nuci braziliene, in straturi alaturi de  biscuiti de casa si inca doua tipuri de inghetata la alegere....nu-i minunata?

 

INGREDIENTE

Inghetata de cacao si cocos:

  • 1 cutiuta lapte condensat( 375 gr)
  • 2 pahare de frisca( Hulala cu grasimi nehidrogenate din sambure de palmier))
  • 3 linguri ulei cocos
  • vanilie
  • 5 linguri cacao

Straturile de prajitura:

  • 3 biscuiti mari zdrobiti
  • 7 curmale fara samburi
  • o cana de nuci pecan
  • o ceasca de nuci braziliene
  • 2 linguri ulei cocos
  • inghetata de nutella
  • inghetata de vanilie cu frisca si iaurt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inghetata:

Se pune laptele condensat intr-un bol de mixer( de preferat metalic), se adauga  frisca lichida si se mixeaza usor, apoi se incalzeste putin pe baie de aburi, se trage vasul de pe aragaz,  se pune vanilia, uleiul de cocos si cacaoa si se omogenizeaza.

Se pune bolul la congelator si se amesteca de cateva ori pana ingheata complet.

Nucile pecan impreuna cu cele braziliene se toaca la blender, se amesteca cu uleiul de cocos si curmalele.

Intr-o tavita de jena, se asaza un strat de nuca, apoi unul de biscuti, se pune inghetata de vanilie, apoi cea de cacao si cocos, o punem si pe cea de nutella si incheiem cu stratul de nuci....congelam prajitura peste noapte, a doua zi o lasam putin si o rasturnam pe un platou, apoi o taiem...deliciu total!

Pentru inghetatele de vanilie si nutella si pentru biscuiti de casa, gasiti retetele in pagina mea.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura inghetata-0
Prajitura inghetata-1
Prajitura inghetata-2
Prajitura inghetata-3
Prajitura inghetata-4
Prajitura inghetata-5
Prajitura inghetata-6
Prajitura inghetata-7
Prajitura inghetata-8

COMENTARII (45)

Valclaudia

Valclaudia 1

17.07.2016, 16:14

cu adevarat minunata!

ela

ela 1

17.07.2016, 20:21

Rux

Rux 1

19.07.2016, 22:04

Multumeeeeesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!