Prajitura insiropata

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 22 Dec 2010 | 5703 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana iaurt(sau smantana)
  • 1 cana ulei
  • 1 cana +3 linguri gris
  • 4 linguri faina
  • 10 g praf de copt
  • vanilie
  • Sirop:
  • 1,1/2 cana apa
  • 1 cana zahar
  • 1 lamaie
  • 1 portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura insiropata:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin o crema spumosa.Se adauga iaurtul si uleiul si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si grisul si se incorporeaza in compozitie!Se pregateste o tava cu hartie de copt(eu am folosit o forma rotunda cu diametrl de 26 cm) si se toarna aluatul!

Se da tava,la cuptorul preincalzit,timp de aproximativ 35 de min la foc potrivit,pana se rumeneste deasupra.

Intre timp se pregateste siropul:

Apa se amseteca cu zaharul si sucul de la portocala si lamaie.Se fierbe pana obtinem un sirop legat.
Prajitura se scoate din cuptor si se lasa in tava unde se toarna siropul avand grija sa nu ramana nicio parte neinsiropata.Se da la rece si abia dupa ce se raceste se proportioneaza.Se poate servii simpla,cu surplus de sirop sau cu un mot de frisca si fructe.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura insiropata-0
Prajitura insiropata-1
Prajitura insiropata-2
Prajitura insiropata-3

COMENTARII (10)

Bunica 1

22.12.2010, 19:47

Wow , ce bine arata !

MotanLaOale 1

23.12.2010, 10:05

buna buna

Mihaela11_jo 1

23.12.2010, 19:11

Foaret fina!
Sarbatori Fericite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04