Prajitura insiropata cu gris si iaurt

de Gherca Daniela in Dulciuri, 22 Iul 2015 | 3884 vizualizari

 

Este pentru prima data cand folosesc gris si pot spune ca imi place foarte mult, mai ales in acest gen de prajituri cu mult sirop si pe deasupra si foarte aromata. Recomand cu incredere, este tare buna!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 180 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 180 ml ulei
  • 180 ml iaurt/ lapte batut
  • 270 g gris
  • 180 g faina de grau
  • 1 lingurita cu varf de bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie
  • esenta de portocala

Pentru sirop:

  • 380 g apa
  • 1 si 1/2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • esenta de portocala
  • 1 nectarina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura insiropata cu gris si iaurt:

     Separam ouale, galbenusurile le batem bine cu sarea si zaharul pana devin o spuma albicioasa, adaugam  uleiul putin cate putin , pe urma iaurtul, mixam bine pana il incorporam si pe acesta. Apoi punem si grisul, iar la final faina pe care o amestecam cu bicarbonatul de sodiu, adaugam si aromele: zaharul vanilat, esenta de portocala si vanilie si mai mixam putin.

     Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le adaugam in compozitie, amestecand usor cu o paleta de jos in sus.

     Tapetam o tava cu diamentrul de 26cm cu hartie de copt si turnam usor compozitia rezultata, o batem putin de masa sa se aseze apoi o bagam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor sau facem testul cu scobitoarea.

    Intre timp preparam siropul: Apa o punem intr-un ibric impreuna cu zaharul si aromele si lasam pana se topeste zaharul. 

    Dupa ce am scos prajitura din cuptor am lasat-o putin sa se racoreasca, apoi am asezat-o pe un platou, am taiat-o in 8 triunghiuri si am turnat siropul caldut pe toata suprafata prajiturii.

    Am ornat cu felii de nectarina.

Este foarte buna, o prajitura pe gustul familiei mele.

TIPS-URI

1

Puteti aroma prajitura dupa bunul plac (rom, lamaie etc;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura insiropata cu gris si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de pepene galben