Prajitura insiropata cu pepene rosu

de Valclaudia in Prajituri, 13 Iul 2014 | 4487 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 5 oua
  • 1/2 cana miez de nuca macinat
  • 1 cana zahar tos
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte batut
  • 1 cana gris
  • 2 cani faina alba
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita coaja de portocala confiata
  • 1 lingura fulgi de ciocolata
  • 1 mana fulgi nuca de cocos

Sirop:

  • 200 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie
  • 2 cani zahar tos
  • pulpa maruntita de la o felie mare de pepene rosu (cca 400 gr)
  • 1 zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura insiropata cu pepene rosu:

Cuptorul se preincalzeste (160 grade)

Se sparg ouale, se mixeaza cu zaharul, cu nuca macinata si zaharul vanilat.

Adaugam uleiul in fir subtire, apoi laptele batut, lingura cu lingura.

Turnam tot grisul, apoi faina (in ploaie); mixam la viteza mica a mixerlui.

Ungem o tava cu ulei, o tapetatam apoi cu faina si turnam amestecul obtinut in tava.

Nivelam,presaram coaja de portocama confiata (maruntita) si fulgi de ciocolata.

Dam prajitura la cuptor si o lasam la copt pana trece testul scobitorii.

Intre timp preparam siropul astfel:  miezul de pepene se pune in vasul robotului cu 1 plic zahar vanilat si se marunteste pana obtinem un nectar mai gros pe care-l punem la foc cu zeama unei lamai, 200 ml apa si 2 cani cu zahar. Lasam sa fiar cca 10minute,apoi stingem focul la sirop.

Dupa ce prajitura a  trecut testul scobitorii, scoatem tava din cuptor, portionam prajitura si turnam tot siropul in tava, dam tava inapoi in cuptor (dupa ce in prealabil am stins focul), si o lasam acolo pana intreg siropul este absorbit de prajitura.

Scoatem tava din cuptor, presaram fulgi de nuca de cocos si dupa racirea completa servim.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate servi si cu frisca daca doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura insiropata cu pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

diaconta 1

13.07.2014, 20:56

O fi buna

simona72 1

13.07.2014, 23:25

Ce faina ideea cu pepenele!

MOKUSKA 1

14.07.2014, 10:59

Geniala reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura insiropata cu ciocolata amaruie si crema de budinca cu frisca