Prajitura insiropata cu prune

de Merisor in Prajituri, 10 Iul 2013 | 14680 vizualizari

 

Spun insiropata pentru ca lasa prunele un sirop peste prajitura de te lingi pe degete nu alta.
Jumatate de tava s-a mancat calda cu lingura direct din tava ca nu au avut rabdare abia am salvat o parte pentru poze. Este asa de buna si calda si rece.

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg prune
  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri smantana
  • 7 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 6 linguri nuca macinata
  • sare
  • 1 plic praf de copt
  • scortisoara
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura insiropata cu prune:

Spargem prunele, le scoatem samburii si presaram scortisoara peste ele.

Le dam la rece pana pregatim blatul.

Pentru blat frecam ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam uleiul, apa minerala si smantana, omogenizam si incepem sa punem 6 linguri de faina amestecata cu praful de copt si cele 6 linguri de nuca.

Oprim din aceasta compozitie 1/4 iar in restul mai adaugam 2 linguri de faina si o turnam in tava tapetata cu hartie si o dam la cuptor pentru 20 minute la 180 grade. Eu am folosit o tava de 24/36 cm.

Dupa scurgerea acestui timp scoatem tava, asezam un rand de prune, turnam compozitia oprita si mai adaugam un rand de prune deasupra. 

Dam din nou la cuptor pentru alte 20 de minute.

Prunele vor lasa un sirop care patrunde si in primul blat si devine insiropata.

Este foarte buna si aromata!

 

TIPS-URI

1

Recomand sa nu se tapeteze tava cu hartie ci doar cu grasime, deoarece hartia se umezeste si se lipeste de prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura insiropata cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

Patricia Iordache 1

20.07.2013, 18:31

Vaii...nu stiu cum de mi-a scapat asemenea bunatate!! Bine ca mai trec pe la tine din cand in cand.

Merisor 1

20.07.2013, 18:35

Ai batut la usa?

babi5 1

26.01.2014, 07:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu afine (Reteta Video)