Prajitura inteligenta

de anaiss in Prajituri, 30 Mai 2012 | 8665 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  8 oua
  •  1 litru lapte
  •  250 g zahar
  •  250 g margarina
  •  225 g faina
  • 2 linguri apa 
  • 1 praf de sare 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inteligenta:

Intr-un castron se freaca galbenusurile cu zaharul pana devin ca o spuma (isi schimba putin si culoarea...devin albe). Dupa ce s-au frecat bine se adauga cele 2 linguri de apa si se amesteca bine. Punem margarina la topit pana devine lichida. Intre timp se bat albusurile spuma impreuna cu un praf de sare. Apoi peste galbenusuri, turnam margarina calduta, faina si laptele. Putem sa le mixam putin cu mixerul.E mai comod. La sfarsit adaugam albusurile spuma si amestecam incet cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza bine. Ungem o tava cu ulei si tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia si dam la cuptorul incalzit in prealabil, pt aproximativ 1 ora Cand vedem ca incepe sa se rumeneasca mai incercam cu scobitoarea.

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura inteligenta 164842
retete culinare - Prajitura inteligenta 164844
retete culinare - Prajitura inteligenta 164845
retete culinare - Prajitura inteligenta 164846
retete culinare - Prajitura inteligenta 164847
retete culinare - Prajitura inteligenta 164848
retete culinare - Prajitura inteligenta 164849
retete culinare - Prajitura inteligenta 164850
retete culinare - Prajitura inteligenta 164851
retete culinare - Prajitura inteligenta 164852
retete culinare - Prajitura inteligenta 164853

COMENTARII (10)

iri_iri 1

30.05.2012, 23:59

Sim0na 1

31.05.2012, 08:54

Si noua ne place prajitura asta!!!

Laly 1

31.05.2012, 20:19

Ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21