Prajitura inteligenta

de violeta30 in Dulciuri, 25 Ian 2015 | 2352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 1 l lapte
  • 1 pachet unt
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • esenta vanilie
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inteligenta:

Mai intai topim untul si fierbem laptele, apoi le lasam la racit. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana se topeste zaharul, iar apoi se adauga untul lichid (nu trebuie sa fie fierbinte, dar nici rece), faina, vanilia si laptele, la final se adauga si albusurile care se incorporeaza in aluat cu o spatula, avand grija sa amestecam usor. Va fi un aluat ca de clatite, nu va ingrijorati ca se va intari la copt.

Se imbraca tava cu hartie de copt si se introduce in cuptorul bine incins. Se lasa o ora si 15 minute (in functie de cuptor). Trebuie avut grija sa se coaca bine si sa nu tremure aluatul cand se verifica daca s-a copt. Suprafata prajiturii trebuie sa fie putin "bronzata", dar nu arsa !

 

TIPS-URI

1

se poate orna cu zahar pudra, frisca sau gem

2

daca va place mai dulce mai puteti adauga zahar (pentru gustul meu au fost suficiente 200 gr)

RETETA IN IMAGINI

Prajitura inteligenta-0
Prajitura inteligenta-1
Prajitura inteligenta-2
Prajitura inteligenta-3
Prajitura inteligenta-4
Prajitura inteligenta-5
Prajitura inteligenta-6
Prajitura inteligenta-7
Prajitura inteligenta-8
Prajitura inteligenta-9
Prajitura inteligenta-10
Prajitura inteligenta-11
Prajitura inteligenta-12
Prajitura inteligenta-13

COMENTARII (9)

violeta30 1

26.01.2015, 10:22

Cred ca ar fi recomandata pentru vara pentru ca este foarte racoritoare... este un fel de cremsnit, foarte fina

Xandrinne 1

26.01.2015, 16:49

mirela0911 1

27.01.2015, 15:17

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04