Prajitura inteligenta

de mirela0911 in Prajituri, 17 Mai 2015 | 6098 vizualizari

 

De multa vreme astepta pe lista si i-a venit randul! Ca isi merita numele v-ati convins si voi, cu siguranta, iar pe langa faptul ca e inteligenta mai e si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourboun
  • 250 g unt
  • 225 g faina
  • 1 litru lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inteligenta:

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o compozitie cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga putin cate putin untul topit si racit, apoi faina mixandu-se la viteza mica pana se omogenizeaza. Se toarna laptele cate putin amestecandu-se incet pentru omogenizare.

Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se incorporeaza treptat in compozitia cu lapte, amestecand cu o spatula cu miscari usoare. 

Se tapeteaza cu unt si faina o tava cu dimensiunile de 21x32 cm. Se toarna compozitia cu grija apoi se da la cuptor la foc mic pentru 70 de minute, dupa care se opreste focul si se lasa la racit in cuptor.

Se da la frigider pentru o ora dupa care se portioneaza si se serveste pudrata cu zahar praf cu aroma de vanilie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu se deschide deloc usa la cuptor cat timp prajitura se coace!

2

Se poate adauga coaja rasa de portocale sau lamaie pentru un plus de aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inteligenta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

MOKUSKA 1

18.05.2015, 13:15

ce frumusete de felie

tarasmariana 1

18.05.2015, 21:24

mirela0911 1

19.05.2015, 13:12

Va multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză şi fructe de sezon