Prajitura inteligenta cu portocale

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 29 Ian 2012 | 11764 vizualizari

 

Nu stiu ce descriere as putea sa-i mai adaug acestei prajituri, probabil toata lumea o cunoaste si stie cat de simpla si gustoasa este.
Am vazut reteta la aproape toata blogosfera, plus pe bucataras si pe alte site-uri, eu ieri m-am inspirat de la Andreea, multumesc pentru reteta.

 

INGREDIENTE

225 g faina
250 g zahar
1 pachet margarina rama
1 l lapte
vanilie
8 oua
coaja rasa de la o portocala
sucul de la o portocala
un praf de sare


Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inteligenta cu portocale:

 Pentru inceput taiem margarina cubulete, o punem intr-un caston, dupa care o bagam 1 min si 15 secunde la cuptorul cu microunde pentru a se topii, dupa ce s-a topit o lasam sa se raceasca, insa trebuie sa ramana tot lichida, deci nu o bagati in frigider.
Frecam galbenusurile cu zaharul pana devin spuma, adaugam apoi margarina topita si racorita si omogenizam compozitia.
Dupa omogenizare adaugam faina alternand cu laptele pentru a nu se forma cocoloase.
Adaugam si vanilia ( doar semintele ), daca nu aveti pastai de vanilie puteti folosii zahar vanilat sau esenta de vanilie, coaja si sucul de portocala si omogenizam din nou.
Separat batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul si devine o spuma densa.
Incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri, amstecand cu o lingura de sus in jos.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia in ea si dam la cuptorul preincalzit cca. 1 ora si 10 minute, primele 5 minute la foc mare, apoi la foc mic.
Este gata cand incepe sa se crape si sa se rumeneasca frumos.
Cel mai important lucru este sa nu miscati tava si sa nu deschideti usa cuptorului ( la mine aici a fost o mare problema pentru ca tava mea e un pic mai lunga decat gratarul cuptorului si de obicei trebuie sa intorc tava ca sa se coaca uniform, asadar a trebuit sa o las asa si intr-o parte a fost mai coapta, iar in alta trebuia sa o mai las un pic...insa va asigur ca e la fel de delicioasa, drept urmare eu si sotul am mancat din ea chiar imediat ce am scos-o din cuptor :D)

Prajitura se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie si se poate pudra cu zahar.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inteligenta cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

MyFancyCake 1

29.01.2012, 18:50

Eu nu am incercat-o pana acum, dar promit sa incerc reteta ta.

Mihaela11_jo 1

30.01.2012, 10:33

Super

Dana Cristea - pusikmea 1

01.02.2012, 08:21

multumesc tuturor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura desteapta cu ciocolata