Prajitura Intercontinental

de gaby_duceag in Dulciuri, 4 Ian 2015 | 13508 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri nuca
  • 3 linguri faina
  • 8 albusuri
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • un vf cutit sare
  • Crema
  • 250 gr unt
  • 8 linguri zahar
  • 8 galbenusuri
  • 5 linguri lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 gr cocos
  • 50 gr stafide si merisoare inmuiate in rom
  • 50 gr ciocolata tocata
  • fulgi de ciocolata pentru ornat

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Intercontinental:

  • Incepem cu pregatirea foilor.
  • Separam albusurile de galbenusuri.
  • Mixam spuma albusurile impreuna cu un varf de cutit sare, pana devine compozitia ca o spuma.
  • Adaugam zaharul, lingura cu lingura, mixand dupa fiecare adaugare.
  • Cand textura compozitiei e ferma si lucioasa adaugam faina amestecata cu praful de copt, nuca si omogenizam amestecand usor, de jos in sus.
  • Impartim compozitia in trei parti egale.
  • Pregatim o tava de 20/30 cm. Daca vreti foile mai inalte folositi o tava de 18/26 cm.
  • Taiati 3 bucati hartie pentru copt. Asezati prima bucata in tava, puneti o parte din compozitia de albusuri, nivelati si coaceti in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 12-15 minute. Foaia trebuie sa capete o culoare usor aurie. Scoateti si lasati sa se racoreasca, invartiti foaia cu o miscare ferma pe blatul de lucru si desprindeti usor hartia.
  • Procedati la fel si cu celalalte doua foi.
  • Pregatim crema.
  • Mixam spuma galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pe baie de abur.
  • Adaugam apoi laptele, pana se topeste zaharul iar compozitita se ingroasa.
  • Lasam sa se raceasca.
  • Untul moale, la temperatura camerei il mixam spuma. Cand amestecul de galbenusuri e rece adaugam lingura cu lingura peste unt mixand la cea mai mica viteza a mixerului.
  • Crema obtinuta o impartim in trei  parti.In prima punem cocos, in a doua stafidele inmuiate in rom si in a treia ciocolata. Omogenizam in fiecare vas.
  • Asezam o foaie, intindem uniform crema cu cocos, asezam a doua foaie, intindem crema cu stafide, asezam a treia foaie si punem crema cu ciocolata. Presaram fulgi de ciocolata si bagam prajitura la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Intercontinental 360760
retete culinare - Prajitura Intercontinental 360761

COMENTARII (34)

Xandrinne 1

10.01.2015, 08:44

Minunata!! E la favorite.

Lia_ 1

10.01.2015, 09:58

eu am trecut de faza favorite, am facut-o deja excelenta!

Teo 1

10.01.2015, 21:20

e tare frumoasa si buna,am facut-o de mai multe ori!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!