Prajitura Intercontinental

de Lau in Dulciuri, 15 Ian 2015 | 1794 vizualizari

 

Multumesc Gaby pentru reteta

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri nuca
  • 3 linguri faina
  • 8 albusuri
  • 1/3 praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema
  • 250 g unt
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • esenta de vanilie
  • 50 g nuca de cocos
  • 50 g stafide
  • 50 g ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Intercontinental:

Foi-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul.

Adaugam zaharul treptat mixand bine pana devine o spuma lucioasa si ferma.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt,nuca macinata,amestecam cu o lingura cu miscari usoare,.

Impartim compozitia in 3,turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem la cuptorul incalzit cca 15 min pana trece testul cu scobitoarea.

Repetam si cu celelalte 2 foi la fel.

Crema-Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul pe baie de abur,adaugam laptele si si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa,

Lasam sa se raceasca,dupa care adaugam lingura cu lingura untul mixat spuma,amestecand continuu.

Compozitia o impartim in 3 boluri,

Intr-un bol adaugam nuca de cocos,in al 2 lea stafidele inmuiate in rom,in al 3 lea ciocolata tocata,amestecam bine

Pe prima foaie adaugam crema cu nuca de cocos,adaugam a 2 foaie deasupra crema de stafide,a 3 foaie si crema de ciocolata.

Deasupra adaugam cicolata tocata,migdale,nuca de cocos si dam la rece cateva ore.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Intercontinental 362503
retete culinare - Prajitura Intercontinental 362504

COMENTARII (22)

Lau 1

17.01.2015, 10:00

mirela0911 1

18.01.2015, 10:34

Buna praji!

Lau 1

18.01.2015, 11:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L