Prajitura jamaicana

de AndreeaJ in Prajituri, 5 Apr 2011 | 5432 vizualizari

 

De ce jamaicana? Poate vine soarele mai repede! :) Este o prajiturica indrazneata cu gust pregnant de cocos si usoare arome de ananas. Aveam prin frigider un lapte de cocos si nu stiam ce sa mai fac cu el si o cutie de ananas careia nu-i mai statea bine pe raft in camara :), asa ca am incropit aceste dulce. Pe cat de buna, pe atat de usor de facut. Cu o textura usor faramicioasa, dar placuta, aceasta prajiturica se poate face in fel si chip daca va plac deopotriva si ananasul si nuca de cocos. Adica, o putem transforma in chec, muffins, in blat de tort sau o putem consuma ca atare. Si daca nu va place o prajiturica mai uscata, atunci puteti sa o insiropati la sfarsit.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 3 linguri amidon 
  • 100 g unt topit
  • 80 g fulgi cocos
  • 250 ml lapte cocos
  • 1 cutie ananas bucati
  • 1 lingurita cu varf praf de copt cu sofran (pentru culoare)
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 praf sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura jamaicana:

Incingem cuptorul la 180 C, pregatim o tava de tort rotunda cu diametrul de 25 cm scurgem bucatile de ananas dim compot si le taiem bucati mai mici. Intr-un castron cernem faina si o amestecam cu amidonul si  praful de copt dupa care adaugam fulgii de coco.

Intr-un castron mixam ouale intregi cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi untul topit si racit si continuam mixarea, dupa care adaugam si laptele de cocos si romul. Incorporam mixul de faina si fulgi de cocos, la final adaugam bucatile de ananas.

Amestecam totul bine si turnam in tava unsa cu unt. Lasam la copt in jur de 50 de minute sau pana trece testul scobitorii, il lasam la racit pe un gratar.

aici se impart lucrurile: 1. daca dorim o prajiturica cu textura mai "uscata", pur si simplu o pudram cu zahar 2. daca dorim prajiturica cu textura mai "umeda" amestecam sucul de compot de ananas cu cateva linguri de lichior de ananas sau rom si o insiropam cu acest lichid.

 

Eu am optat pentru varianta cu zahar pudra, deasupra am pus cativa carlionti de cocos si cateva bucatele de ananas confiat.
 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura jamaicana 96675
retete culinare - Prajitura jamaicana 96678
retete culinare - Prajitura jamaicana 96679
retete culinare - Prajitura jamaicana 96680
retete culinare - Prajitura jamaicana 96681
retete culinare - Prajitura jamaicana 96682
retete culinare - Prajitura jamaicana 96683
retete culinare - Prajitura jamaicana 96684
retete culinare - Prajitura jamaicana 96685
retete culinare - Prajitura jamaicana 96686
retete culinare - Prajitura jamaicana 96687
retete culinare - Prajitura jamaicana 96688
retete culinare - Prajitura jamaicana 96689
retete culinare - Prajitura jamaicana 96690

COMENTARII (17)

Lau 1

06.04.2011, 10:42

super

MotanLaOale 1

06.04.2011, 11:01

adry88 1

01.06.2011, 21:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D