Prajitura japoneza cu branza dulce

de Rux in Dulciuri, 6 Noi 2014 | 2605 vizualizari

 

O prajitura de o incredibila finete...saptamana trecuta vazusem pe net...si nu-mi mai aduc aminte exact unde, aceasta prajitura in varianta cu lapte condensat...din pacate nu am salvat reteta desi mi-am cumparat ingredientele...am cautat-o dar...n-a fost sa fie :)))...in urma intenselor cercetari :))) am dat peste o reteta de prajitura japoneza la Gabyta noastra dulce si draga....si cum am mare incredere in ea, va imaginati ca n-am stat pe ganduri...a iesit un desert senzational! Iti multumesc scumpa mea!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 lamaie zeama si coaja
  • un praf de sare
  • 80 gr unt
  • 80 ml lapte
  • 6 lingurite amidon( daca nu aveti, cerneti de vreo trei ori faina)
  • 4 lingurite faina
  • 800 gr branza dulce
  • 2 linguri pline  smantana
  • vanilie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura japoneza cu branza dulce:

Eu am dublat din start reteta...si nu-mi pare rau! :)))

Am separat albusurile de galbenusuri, am pus albusurile la rece.

Am topit untul intr-un vas si l-am lasat deoparte.

Albusurile se mixeaza spuma ca la bezea.

Se amesteca cu mixerul branza dulce si zaharul, smantana, vanilia, coaja de lamaie pana rezulta o compozitie cremoasa( 1 minut).

Se adauga pe rand galbenusurile, untul topit si racit, se omogenizeaza cu mixerul la viteza foarte mica, sau doar cu paletele, punem laptele, zeama de lamaie, faina, amidonul, praful de sare.

Vom pune in compozitia de branza  1/3 din spuma de albus si vom omogeniza bine, apoi restul de albus prin invaluire cu o spatula.

Tapetam o tava cu foaie de copt( eu am o tava aproximativ egala cu tava cuptorului doar ca putin mai inalta.)

Aceasta tava am asezat-o in alta tava mai mare umpluta cu apa. Apa va trebui sa ajunga pana la jumatatea tavii in care vom pune prajitura.

Turnam compozitia in tava tapetata si coacem prajitura la inceput la foc mai mc( eu am pus-o la 150 grade) pentru zece minute apoi am modificat temperatura la 180 de grade si am tinut-o pana s-a rumenit usor si a devenit ferma la atingere, Am facut testul scobitorii pentru siguranta.

Am lasat-o la racit si am pudrat-o cu zahar pudra vanilat.

Minunata!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura japoneza cu branza dulce-0
Prajitura japoneza cu branza dulce-1
Prajitura japoneza cu branza dulce-2
Prajitura japoneza cu branza dulce-3
Prajitura japoneza cu branza dulce-4
Prajitura japoneza cu branza dulce-5
Prajitura japoneza cu branza dulce-6
Prajitura japoneza cu branza dulce-7
Prajitura japoneza cu branza dulce-8
Prajitura japoneza cu branza dulce-9
Prajitura japoneza cu branza dulce-10

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (62)

Lia_

Lia_ 1

08.11.2014, 06:15

merita atentie daca ai testat-o si tu. pare o prajitura umeda, mi-ar placea

Criss

Criss 1

08.11.2014, 07:16

Rux

Rux 1

15.11.2014, 19:56

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!