Prajitura Kati

de cristeena20 in Prajituri, 28 Apr 2014 | 9159 vizualizari

 

Am reteta asta de cand ma stiu..din copilarie si mereu am denumit-o asa...e usor de facut , faramicioasa si buna la gust..

 

INGREDIENTE

  • Foile (3)
  • - 2 cani de faina
  • - 6 linguri de zahar
  • - 3 galbenusuri
  • - 1 lta bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • - 125 gr unt
  • - 2 linguri untura
  • - putin lapte
  • Crema:
  • - o foaie faramitata
  • - 125 gr margarina
  • - 200 gr zahar pudra
  • - 4-5 linguri gem acrisor
  • - esenta de rom
  • - 2 linguri cacao
  • Pentru ornat:
  • 3 albusuri ,
  • 6 linguri zahar,
  • ciocolata razuita
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kati:

Pregatim sa facem foile: amestecam toate ingredientele intr-un castron si framantam un aluat mai moale, adaugand putin lapte, cat sa iasa niste foi fragede. Se coc 3 foi  pe dosul tavii unse si presarate cu faina. 

Pentru crema faramitam o foaie. Daca vrem o crema mai groasa putim adauga cativa biscuiti zdrobiti. Adaugam restul ingredientelor si amestecam. Umplem cele 2 foi ramase si lasam acoperita prajitura cateva ore (sau pana a doua zi). 

- Batem albusurile spuma cu zaharul pe aburi si punem deasupra prajiturii. Deasupra de poate pudra cuc acao sau razui ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Kati 314317
retete culinare - Prajitura Kati 314318
retete culinare - Prajitura Kati 314319
retete culinare - Prajitura Kati 314320
retete culinare - Prajitura Kati 314321
retete culinare - Prajitura Kati 314322

COMENTARII (17)

simona72 1

28.04.2014, 16:42

Si eu o stiu de la mama!!

Rocsi 1

28.04.2014, 20:51

O prajitura ce se topeste in gura

Lavinia 1

29.04.2014, 09:42

o ador

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55