Prajitura Katy

de alinutza1983 in Prajituri, 9 Ian 2011 | 13311 vizualizari

 

Si aceasta prajitura imi aminteste de copilarie...nu mai mancasem de mult timp, asa ca i-am cerut caietul mamei cel vechi cu retete si am preluat si eu reteta!

 

INGREDIENTE

  • 0,5 kg faina                              
  • 200 gr margarina                              
  • 3 galbenusuri+1 albus                             
  • 150 gr zahar                             
  • 1 lg amoniac ( stins)                             
  • 1 cana lapte
  • crema:
  • 1/2 cana lapte            
  • 1/2 cana zahar pudra            
  • 2 lg cacao           
  • 1 foaie ( cea mai putin reusita) - se marunteste           
  • 1/2 pachet unt ( margarina)+magiun de prune ( sau alt gem acrisor)
  • glazura 1:
  • 2 albusuri se bat spuma cu 100 gr zahar pudra 
  • glazura 2:
  • 3l zahar pudra+1 lg cacao+1 lg apa calduta+ 2 lg ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Katy:

Mai intai se freaca spuma margarina, ouale si zaharul, apoi adugam laptele caldut si amoniacul, iar la final incorporam faina cernuta; trebuie sa obtinem o bila de aluat omogena, care se va imparti in 3 parti egel, iar acestea se intind cu sucitorul, si pe rand se coc foi pe fundul tavii.

Fiecare foaie se tine cca 10 min la foc mediu, astfel incat sa se rumeneasca putin...trebuie ca foaia sa fie intepata cu furculita, deoarece, altfel, vor rezulta bule de aer.

Dupa ce am copt foile, alegem dintre acestea pe aceea care este mai putin reusita ( este rupta sau arsa), o maruntim la robot sau chiar cu mana, apoi o amestecam cu 1/2 cana lapte caldut, 1/2 zahar pudra, 2 linguri cacao cernuta, gem acrisor dupa gust si 1/2 pachet margarina!

Cu aceasta compozitie umplem celelate 2 foi ramase.

Pentru finisarea prajiturii vom pregati o bezea din albusuri cu zahar, batute bine, bine, pe care o intindem uniform peste prajitura; la final, pentru a obtine aspectul marmorat al prajiturii facem si o glazura de cacao ( frecam 3l zahar pudra+1 lg cacao+1 lg apa calduta+ 2 lg ulei  ) si, aceasta glazura de cacao o intindem cu ajutorul unei furculite peste spuma de bezea.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Katy 76180
retete culinare - Prajitura Katy 76181
retete culinare - Prajitura Katy 76182
retete culinare - Prajitura Katy 76183
retete culinare - Prajitura Katy 76184
retete culinare - Prajitura Katy 76185
retete culinare - Prajitura Katy 76186
retete culinare - Prajitura Katy 76187

COMENTARII (20)

Rux 1

10.01.2011, 09:01

Daca-i cu miros de copilarie...e perfecta!!!!

MotanLaOale 1

10.01.2011, 10:47

babi5 1

30.09.2013, 20:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L