Prajitura Katy

de diana_k in Prajituri, 26 Dec 2012 | 21172 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru foi:
  • 600gr faina,
  • 150gr zahar,
  • 150gr untura,
  • 3 galbenusuri,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putin otet.
  • pentru crema:
  • 2 cani de lapte,
  • 1cana zahar, cacao,
  • 150g unt sau margarina,
  • 3-4 linguri gem de caise sau alt gem acrisor,
  • esenta de rom
  • Pentru bezea:
  • 5 albusuri,
  • 10 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Katy:

Foile: Se pune faina si untura rece intr-un lighenus si se framanta bine intre palme. Se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat.
Se imparte aluatul in trei bucati din care se coc trei foi pe dosul tavii unse cu unt si presarata cu faina. Cea mai nereusita foaie se sfarima.

Crema: Laptele, zaharul si cacaoa se pune pe foc pana da un clocot, apoi se adauga foaia sfarimata si se amesteca bine, se mai lasa putin la foc mic pana se ingroasa crema. Se da la oparte se adauga untul, gemul si esenta de rom. Se umplu cele doua foi cu crema rezultata. Se aseaza o greutate pe prajitura si se lasa la rece. Intre timp se pregateste bezeaua.

Pentru bezea: albusuri de ou se bat pe baie de aburi cu zaharul, se intinde peste prajitura imediat ce se ia de pe foc si se rade ciocolata.
Se taie a doua zi cand foile s-au inmuiat, folosind un cutit ascutit cu lama uda.

 

TIPS-URI

1

tava mare de 28/38cm

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Katy 195292
retete culinare - Prajitura Katy 195293
retete culinare - Prajitura Katy 195294

COMENTARII (27)

mirela suba 1

23.04.2013, 13:24

yuuuummmiiii ce bine arata

marianascarlat 1

23.04.2013, 18:17

reisnaor_2006 1

25.03.2014, 13:21

o bucata si pentru mine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S