Prajitura Katy

de gaby_duceag in Prajituri, 17 Ian 2013 | 14947 vizualizari

 

La multi ani, Mona! E tot ce am putut gasi scotocind prin blog :)) (postată în 2009 :P )dar e grozav de buna!

 

INGREDIENTE

  • foi
  • 1/2 kg faina
  • 150 gr zahar
  • 1 pachet margarina
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf copt
  • Putin lapte rece
  • crema
  • 1 pachet unt
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri gem
  • 3 linguri smantana
  • 150 gr zahăr
  • + Una dintre cele 3 foi, sfaramata bine
  • lapte rece
  • glazura
  • 3 albusuri
  • 200 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Katy:

Simplu de tot de preparat!

Din ingredientele pentru foi frământă cu mâna un aluat nelipicios, uşor de întins cu sucitorul.

Dacă e prea tare mai adaugi puţin lapte rece, dacă e moale mai adaugă făină.

Împarte aluatul în 3 şi coace foi în tava de 20/25cm, unsă cu unt şi tapetată cu făină , pentru aproximativ 12-15 minute.

Crema:

Amestecă untul lăsat la temperatura camerei cu cacaua, gemul, smântâna şi una dintre cele 3 foi, sfârâmată bine cu mâna. Adaugă zahăr după gust. Depinde cît de dulce e gemul.

Omogenizeaza şi mai adaugă lapte rece doar dacă crema este prea tare.

Aşează prima foaie, întinde crema uniform, aşează cea de-a doua foaie şi pune deasupra glazura obţinută prin mixarea celor 3 albuşuri pe baie de abur, în care adaugi în ploaie zahărul şi mixezi până la diluare.

Rade ciocolată (eu am avut Milka cu cremă de iaurt cu căpşuni) şi las-o la loc rece.

Cu căt stă mai mult, cu atât e mai bună. Aveţi rabdare măcar două zile înainte de a o tăia.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Katy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Rocsi 1

18.01.2013, 15:06

E buna de iti lingi degetelele

mamaieelena 1

18.01.2013, 23:05

super arata

LUK 1

19.01.2013, 18:29

delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza, merisoare si bezea