Prajitura Katy

de laura_n in Prajituri, 5 Feb 2015 | 18841 vizualizari

 

Mama stie sa faca cele mai bune prajituri. Prajiturile mamei vor fi intotdeauna cele mai bune, fiindca ele au un ingredient special, amintirea copilariei si a perioadei frumoase in care ne "scaldam" viata noastra lipsita de griji. Te iubesc, mama!
Este pentru prima data cand incerc si eu sa fac una dintre prajiturile mamei, si anume prajitura Katy, desi mama mea ii spunea prajitura cu foaie sfaramata. O bunatate!
Cred ca cei mai multi dintre voi o cunosc, dar daca totusi nu ati avut ocazia sa o gustati sau sa o faceti, nu o refuzati. Va va incanta, sunt sigura!

 

INGREDIENTE

  • pentru 3 foi
  • 500 gr faina alba
  • 130 gr zahar brut
  • 3 linguri pline cu untura de porc
  • 4 galbenusuri
  • 1 praf sare
  • - 1/2 plic praf de copt
  • 4-5 linguri lapte dulce
  • pentru crema:
  • 1 foaie din cele 3 coapte
  • 150 gr unt gras
  • 130 gr zahar brut
  • 100 gr biscuiti simpli
  • 100 gr miez de nuca tocat grosier
  • 4 linguri cacao neagra
  • 4 linguri gem caise
  • 1 lingura rom
  • 1 cana lapte dulce
  • pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 200 gr zahar alb pudra
  • fulgi de ciocolata neagra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Katy:

Foile: Pastram ingredientele la temperatura camerei cateva ore.

Intr-un castron, frecam untura cu un praf de sare si zaharul. Adaugam cate un galbenus, amestecam cu un tel pana le incorporam pe toate. Adaugam laptele. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam amestecam initial cu un tel, apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat dens, nelipicios. Impartim aluatul in 3 portii egale. Intindem direct pe foaia de copt, cate o foaie, o intepam cu furculita din loc in loc, apoi o punem la copt, in cuptor, la foc mediu, cam 10- 12 minute. Le scoatem si le lasam la racit.

Pentru crema, frecam untul moale cu zaharul si cacaoa. Adaugam laptele si romul, amestecam. Adaugam gemul, nuca si apoi faramam o foaie si biscuitii. Punem peste compozitia din castron si amestecam cu o paleta, pana obtinem o pasta nu foarte moale.

Intr-o tava, asezam o hartie de copt, asezam o foaie de prajitura, intindem crema si apoi nivelam frumos. Asezam cea de-a doua foaie de prajitura si presam usor ca sa se aseze egal pe crema. Punem o alta hartie de copt deasupra, asezam un tocator din lemn deasupra si dam prajitura la rece, cat timp pregatim bezeaua.

Pentru bezea, mixam albusurile spuma intr-un vas care urmeaza sa fie asezat pe baie de aburi. Cand spuma devine alba si densa, adaugam zaharul pudra si mixam in continuare. Mutam vasul pe baie de aburi si lasam cam 30 minute sa se pregateasca bezeaua, mixand din cand in cand. Cand se intareste pe marginile vasului bezeaua, o luam de pe baia de aburi si o intindem peste prajitura.

Lasam un pic sa se raceasca, presaram fulgi de ciocolata si apoi dam prajitura la rece pana a doua zi.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Katy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

monik80 1

18.03.2015, 20:22

fff buna

katty 1

21.03.2016, 12:04

Delicioasa prajitura. O facea o matusa de-amea, am si eu reteta, intotdeauna mi-a placut, dar nu am facut-o niciodata. O sa o incerc si eu cu siguranta!

oanapl 1

22.04.2019, 22:35

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Liana