Prajitura Kinder

de miremirc in Prajituri, 30 Ian 2013 | 80169 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g nuci prajite si taiate
  • 400 g crema ciocolata Finetti
  • Bezea cu nuci :
  • 6 albusuri
  • un praf sare
  • 6 lg zahar
  • 4 lg pesmet
  • 4 lg nuci macinate
  • 1 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 800 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 2 lg faina
  • 300 g zahar
  • 400 g unt (sau 400 ml frisca lichida)
  • 1,5 lg crema ciocolata Finetti
  • 50 g nuci macinate
  • Decor :
  • decoratiuni ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kinder:

 In tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt presaram nucile prajite si apoi maruntite.

Bezea cu nuci : mixam, intr-un castron, albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final faina amestecata cu praful de copt, faina, pesmetul si nucile macinate.

Bezeaua o intindem peste nucile prajite din tava si dam la cuptor, pana se rumeneste putin deasupra (circa 15 minute).

Cum o scoatem tava din cuptor, o rasturnam invers pe un platou si ungem cu crema de ciocolata Finetti.

Crema : punem intr-o cratita , pe foc, 500 ml lapte sa fiarba. Faina cu budincile de vanilie le amestecam intr-un alt castronel si treptat adaugam peste el, cele 300 ml lapte ramas. Dupa ce laptele de pe foc a dat intr-un clocot, adaugam in fir subtire budicile de vanilie dizolvate in lapte. Lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam treptat galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare.

Adaugam zaharul si omogenizam bine, acoperim cu folie alimentara (pentru a nu se forma crusta deasupra ) apoi lasam crema sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam crema de budinca , lingura cu lingura.

Aceasta crema o impartim in 2.Intr-una din parti adaugam 1,5 lg crema ciocolata Finetti si 50 g nuci macinate. Omogenizam si intindem peste ciocolata din tava, iar peste ea crema galbena.

Decor : decoratiuni de ciocolata etc.

Un adevarat deliciu ! 

Sursa mea : Sydonia.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Kinder-0
Prajitura Kinder-1
Prajitura Kinder-2
Prajitura Kinder-3
Prajitura Kinder-4
Prajitura Kinder-5
Prajitura Kinder-6
Prajitura Kinder-7
Prajitura Kinder-8
Prajitura Kinder-9
Prajitura Kinder-10
Prajitura Kinder-11
Prajitura Kinder-12
Prajitura Kinder-13
Prajitura Kinder-14

COMENTARII (34)

ryta 1

23.02.2014, 15:48

monik80 1

21.03.2015, 12:42

vasy16 1

27.02.2016, 14:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04