Desert prajitura Kinder

de miremirc in Prajituri, 30 Ian 2013 | 107439 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g nuci prajite si taiate
  • 400 g crema ciocolata Finetti
  • Bezea cu nuci :
  • 6 albusuri
  • un praf sare
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 4 linguri nuci macinate
  • 1 lingura faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 800 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 2 linguri faina
  • 300 g zahar
  • 400 g unt (sau 400 ml frisca lichida)
  • 1,5 linguri crema ciocolata Finetti
  • 50 g nuci macinate
  • Decor:
  • decoratiuni ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Kinder:

 In tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt presaram nucile prajite si apoi maruntite.

Bezea cu nuci : Mixam intr-un castron albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nucile macinate.

Bezeaua o intindem peste nucile prajite din tava si dam la cuptor, pana se rumeneste putin deasupra (circa 15 minute).

Cum scoatem tava din cuptor, o rasturnam invers pe un platou si ungem imediat cu crema de ciocolata Finetti. Lasam apoi deoparte sa se raceasca.

Crema: Punem intr-o cratita pe foc 500 ml lapte sa fiarba. Faina cu budincile de vanilie le amestecam intr-un alt castronel si treptat adaugam   cei 300 ml lapte ramas. Dupa ce laptele de pe foc a dat intr-un clocot, adaugam in fir subtire budicile de vanilie dizolvate in lapte. Lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam treptat galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare.

Adaugam zaharul si omogenizam bine, acoperim cu folie alimentara (pentru a nu se forma crusta deasupra ) apoi lasam crema sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam crema de budinca , lingura cu lingura.

Aceasta crema o impartim in 2. Intr-una din parti adaugam 1,5 linguri crema ciocolata Finetti si 50 g nuci macinate. Omogenizam si intindem peste ciocolata din tava, iar peste ea crema galbena.

Decor: Decoratiuni de ciocolata dupa plac.

Un adevarat deliciu ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Kinder" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu mere, nuci si stafide