Prajitura Kinder

de babi5 in Prajituri, 10 Ian 2014 | 12192 vizualizari

 

Am primit aceasta reteta saptamana trecuta de la o vecina. Eu i-am adus mici imbunatatiri, sa-i zic asa...am adaugat inca un strat de biscuiti fata de reteta si in plus am mai adaugat niste alune de padure pe langa nuca. Sper sa fi si iesit buna, fiindca materie prima de calitate este. Prajitura este dedicata lui Rokyta fiindca a facut 2 anisori.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 150 gr nuca
  • 100 gr alune de padure
  • 600 gr zahar
  • 4 zahar vaniliat
  • 1 fiola esenta rom Dr,otker
  • 1 lingura cacao
  • 500 ml frisca hulala (nu am folosit-o toata)
  • 1 pahar crema ciocolata 200 gr
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri pesmet
  • 1 praf copt
  • ciocolata pentru ornat
  • 1 budinca vanilie
  • 1 si 1/2 cub Rama (350 gr)
  • 400 gr biscuit petit
  • 300 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kinder:

Prima data am spalat ouale, apoi le-am separat albusul de galbenus. Intr-un castron in care am pus albusurile adaugam un varf de cutit sare si incepem sa mixam bine. cand albusul devine sticlos adaugam treptat 8 linguri de zahar si 2 plicuri de zahar vaniliat si mixam bine pana la dizolvarea zaharului. Intr-un castronel amestecam 5 linguri de pesmet, 3 linguri de faina si praful de copt si cu o paleta incorporam in albus de jos in sus, usor pana incorporam totul in albus. Intr-o tava de 45/35 cm tapetata cu hartie de copt am pus nuca si alunele taiate mici si prajite putin inainte, apoi turnam albusul si nivelam frumos cu o paleta. Intrducem tava in cuptorul incins la 180 grade.

Cand blatul s-a rumenit il scoatem si il lasam sa se raceasca, dupa care il  intoarcem pe o alta tava cu nuca in sus, apoi se unge cu crema de ciocolata.

Intre timp galbenusurile se bat bine cu 250 gr zahar. Cand totul a devenit cremos adaugam 300 ml lapte, budinca de vanilie si 3 linguri de faina. Se amesteca totul bine si se fierbe la aburi sau intr-o oala cu peretii dubli cine are. Cand se ingroasa bine o dam la o parte si o lasam sa se raceasca. Margarina o mixam bine, apoi adaugam treptat crema fiarta si mixam bine pana devine o compozitie fina si cremoasa. Crema obtinuta o impartim in 2 parti egale, o parte ramane galbena, iar in cealalta parte incorporam o lingura de cacao si fiola de esenta de rom.

Intr-o cratita caramelizam 250 gr zahar si 1 zahar vaniliat cu 150 ml apa. Lasam sa fiarba pana se topeste bine zaharul, apoi lasam sa se raceasca un picut.

Peste crema de ciocolata punem crema galbena si o intindem uniform cu o paleta, apoi luam biscuitii, ii trecem prin siropul de caramel si ii asezam peste crema  galbena. Urmeaza crema maro si iarasi biscuitii trecuti prin siropul de caramel (reteta prevedea numai un rand de biscuiti si peste crema maro era prevazut numai frisca, eu am mai adaugat un strat de biscuiti si pe urma am ornat cu frisca si peste frisca am ornat cu fulgi de ciocolata).

Si prajitura Kinder este gata. Maine abia voi testa produsul finit, trebuie lasata la rece pana maine.

 

TIPS-URI

1

O prajitura de sarbatoare langa care merge un vin dulce alb

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Kinder-0
Prajitura Kinder-1
Prajitura Kinder-2
Prajitura Kinder-3
Prajitura Kinder-4
Prajitura Kinder-5
Prajitura Kinder-6
Prajitura Kinder-7
Prajitura Kinder-8
Prajitura Kinder-9
Prajitura Kinder-10
Prajitura Kinder-11
Prajitura Kinder-12
Prajitura Kinder-13
Prajitura Kinder-14
Prajitura Kinder-15
Prajitura Kinder-16
Prajitura Kinder-17
Prajitura Kinder-18
Prajitura Kinder-19
Prajitura Kinder-20
Prajitura Kinder-21
Prajitura Kinder-22
Prajitura Kinder-23

COMENTARII (32)

babi5 1

11.01.2014, 20:44

Andreia_Caroline multumesc

babi5 1

11.01.2014, 20:46

diaconta am facuto intr-o tava de 45/35 cm este o tava de cuptor electric cu 4 ochiuri mai mare decit cea de aragaz .. si estesuper buna si eu am facuto pentru prima data si su nt super incintata

babi5 1

11.01.2014, 20:47

Rux super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04