Prajitura Kinder Pingui

de leoflori in Prajituri, 11 Iun 2009 | 73696 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crema :
  • 700 ml. frisca lichida
  • 1 plic gelatina instant (10 gr.)
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri miere
  • 1/2 lingura esenta vanilie
  • Glazura 1 ( se pune peste Crema)
  • 120 gr. ciocolata menaj (eu am pus 240)
  • 70 gr. unt (140)
  • 1 lingura apa (2)
  • 2 linguri ulei (4)
  • Glazura 2 ( pt. finisare)
  • 220 gr. ciocolata menaj
  • 100 gr. unt
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura zahar pudra
  • Eu am facut intai glazurile, ca sa aiba timp sa se raceasca.
  • Blatul :
  • 2  foi pandispan din comert
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kinder Pingui:

Glazura 1:

Toate ingredientele se amesteca pe foc (eu la bain-marie), topindu-le fara a le fierbe. Se da la racit ( nu in frigider).

Glazura 2 se face la fel ca si Glazura 1.

Crema :

Se mixeaza frisca bat, se adauga gelatina (care a fost pusa dinainte la inmuiat). Se adauga laptele, mierea si esenta de vanilie. Se mixeaza bine.

Ordinea asamblarii: Foaie + Crema jumatate + Glazura 1 + Crema restul + Foaie + Glazura 2

Nivelam cu un cutit umed. Dupa ce se pune Glazura 1 peste crema, se da putin prajitura la congelator (5 minute). Peste glazura intarita punem lingura cu lingura crema, foaia si glazura 2. Se da iar putin la congelator. Se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Kinder Pingui 4455
retete culinare - Prajitura Kinder Pingui 4456
retete culinare - Prajitura Kinder Pingui 4457
retete culinare - Prajitura Kinder Pingui 4458
retete culinare - Prajitura Kinder Pingui 4459
retete culinare - Prajitura Kinder Pingui 4460
retete culinare - Prajitura Kinder Pingui 4461

COMENTARII (8)

mamidesara 1

10.03.2010, 15:17

doamneeee cum arata

mena29 1

18.07.2010, 16:26

ce bunatate,cum de am ratat-o?

elena1988 1

05.03.2011, 10:45

o sa incerc reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S