Prajitura Kinder Pingui

de Ligia Bxl in Prajituri, 19 Ian 2011 | 4489 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 200 gr de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 250 gr de faina
  • 100 gr de cacao
  • 200 ml de ulei
  • 3 linguri de miere de albine
  • putina sare
  • 200 gr de lapte condensat
  • 1 pachetel de praf de copt
  • o lingura de gris
  • crema:
  • 500 gr de frisca
  • 2 esente de vanilie
  • intaritor ptr frisca
  • glazura:
  • 100 gr de unt
  • 2 linguri de lapte
  • o ciocolata cu lapte de 100 gr
  • 100 gr de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kinder Pingui:

Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spuma. Se adauga faina, praful de copt, grisul,cacaoa si se amesteca toate bine, apoi punem mierea, uleiul, laptele condensat. Albusurile se bat spuma cu putina sare si se amesteca cu compozitia obtinuta din galbenusuri. Se unge o tava mare de aragaz cu unt si se pune foaie de copt,apoi se pune jumatate din aceasta compozitie la copt. Dupa ce s-a copt se pune in cuptor restul de compozitie dupa care se coace si aceasta.

Crema: se bate frisca si se pune esenta de vanilie.

Facem glazura din ingredientele de mai sus. Se topeste ciocolata la bain marie, apoi se pun pe rand celelate ingrediente se amesteca toate bine sa devina o crema. Se da la rece.

Se asambleaza prajitura pe un platou, se pune o foaie de prajitura apoi crema de frisca, apoi iar foaie si pe deasupra glazura si ornam cu frisca si bombonele de ciocolata. Se da la rece aceasta prajitura.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Kinder Pingui-0
Prajitura Kinder Pingui-1

COMENTARII (24)

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

20.01.2011, 13:00

motan multumesc

MIUTA

MIUTA 1

20.01.2011, 19:29

foarte buna

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

21.01.2011, 01:11

multumesc miuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!